Львівщина не зможе розвиватись, - Качмарик

11 лютого на сесії Львівської обласної ради було прийнято обласний бюджет на 2014 рік. Як зазначає директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків, Львівська область опинилась в числі тих чотирьох областей України, де бюджет ще досі не прийняли.

Про це повідомляє кореспондент Дивись. Інфо

Голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик у своїй співдоповіді повідомив про те, що видатковий ресурс бюджету у порівнянні з попереднім роком зріс на 985 млн грн. 65% цієї суми становлять соціальні виплати і це більше, ніж минулого року. Це свідчить про частку збільшення захищених видатків і наш бюджет зовсім не скерований на розвиток. Тому доводиться вдаватись до сценаріїв співфінансування обласних програм та мікропроектів.

Як уже повідомлялось раніше, тиждень тому відбулось засідання депутатів Львівської міської ради для обговорення проекту обласного бюджету на 2014 рік. Під час цього засідання було висунуто проект бюджету для розгляду на сесії обласної ради.

Качмарик у своїй доповіді зазначив, що невиконання державного бюджету несе ризики потенційне невиконання дохідної частини обласних бюджетів.

Якщо говорити про зміни в проекті бюджету, то можна зазначити, що такі зміни торкнулись, зокрема програм розвитку - в розрізі проекту збільшили фінансування в цих цілях.

Окрім того, відбулися зміни у фінансуванні сфери охорони здоров'я.  До прикладу, на розвиток сімейної медицини скеровано додатково 2 млн грн., що додасть і забезпечить системність профілактики та діагностики лікування онкозахворювань. Також передбачено "Програму розвитку мережі комунальних аптек та забезпечення населення соціальними ліками" в обсязі 2,8 млн грн. Передбачається додання коштів на лікування алкоголізму.

Також суттєві зміни відбулись у фінансування агропромислового комплексу в обсязі з 7,7 млн грн. до 10,1 млн грн. Втім, що стосується села, то Качмарик зазначає, поки що немає фінансування на розвиток сільського спорту. Проте він сподівається, що кошти з державного бюджету, виділені на освіту, можна буде використати для цілей фінансування сільського спорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: