Львівщина приєднається до всеукраїнського страйку (відео)

На Львівщині проводиться підготовка до проведення страйків у знак протесту проти дій режиму Януковича, який здійснив спробу конституційного перевороту та розпочав війну проти власного народу.

Про це стало відомо сьогодні, 12 лютого, під час прес-конференції, присвяченій створенню страйкомів для проведення Всеукраїнського страйку, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

На прес-конференції були присутні: Координатор страйкового комітету Штабу національного спротиву у Львівській області Андрій Соколов; куратор від всеукраїнського страйкового комітету Ігор Самардак; заступник голови об'єднання профспілок Львівщини Михайло Будзан.

Попереджувальний страйк відбудеться 13 лютого о 12.00. Активісти закликають працівників у цей день вийти на вулиці й не працювати протягом годин. У разі невиконання вимог страйкарів Самардак зазначає, що "страйк і далі буде продовжувати свою роботу" і наступним кроком стане безстроковий страйк.

Організатори страйкового комітету Львівщини переконані, що всі особи, причетні до злочинів проти активістів, мають бути покарані. У спецпідрозділах МВС має бути проведена люстрація, а самі спецпідрозділи мають бути виведені з Києва.

Ігор Самардак говорить про те, що "страйк є політичним, його вимоги такі самі, які сформував Майдан. Тому він є відкритим для всіх учасників спротиву, всіх політичних партій, всіх громадських організацій та підприємств".

Соколов зазначає, що "страйк -це добровільне припинення роботи з метою тиску на роботодавця для досягнення певних цілей, у зв'язку з тим, що страйк має політичний характер, слід розуміти, що чинне трудове законодавство не регулює проведення страйків і акцій протестів за політичними вимогами. Отже не слід покликатися на норми трудового законодавства, процедура йде виключно у руслі громадянських конституційних прав".

Окрім загальних вимог, які висувають страйкарі, організатори акції вважають за потрібне підкреслити, що посада міністра внутрішніх справ має перейти до опозиції для уникнення потенційних злочинів та порушення прав та свобод громадян.

Втім, за словами Соколова, слід розуміти, що такі страйки можуть шкодити лише самим страйкуючим, а не тим, на кого вони спрямовані, тому що страйки, які паралізують роботу підприємства не несуть загрози політичному режиму.

"У нашому випадку малоймовірно, що працівники державних установ наважаться на страйк. За таких умов єдиним виходом є "зовнішнє" блокування роботи цих установ. В цьому разі страйк працівників нежержавної сфери можна використовувати для вивільнення людської енергії з метою чисельної блокувальної дії", - переконаний Соколов.

Детальніше дивіться у відеосюжеті Дивись.Інфо:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: