Опозиція покликала людей вийти завтра на годинний страйк

Опозиція закликає громадян України завтра о 12:00 вийти на попереджувальний одногодинний страйк, про це в середу, 12 лютого, під час прес-конференції заявив глава страйкового комітету Києва, голова Подільської районної організації «УДАРу» в Києві Юрій Крикунов, передає кореспондент НБН.

«Організація страйків була ініційована партією «УДАР», однак у нас сьогодні є підтримка всіх опозиційних сил. Попереджувальний страйк відбудеться 13 лютого о 12:00. «УДАР» закликає в цей день вийти на вулиці зі своїх робочих місць і не працювати протягом однієї години. У разі, якщо вимоги людей, які вийшли на страйк, не будуть виконані, то наступним кроком буде безстроковий страйк, мережа страйкових комітетів почне розгалужуватися. Ми не армія, і тому не вимагаємо, що б люди чітко вийшли о 12 годині, це орієнтовно, підкреслюю, ми не армія, ми мирні громадяни. Ми починаємо о 12, а хтось може почне з 10, а хтось приєднається з 15:00», – підкреслив пан Крикунов.

За його словами, страйки організовані «на знак протесту проти режиму Януковича, який вчинив спробу конституційного перевороту, замахнувся на конституційні права громадян і почав війну проти власного народу».

«Цей страйк має продемонструвати владі те, що український народ, який сьогодні не тільки на Майдані, але і на робочих місцях, вимагає порядку в державі та відповідальності влади», – повідомив пан Крикунов.

При цьому представники партійних осередків «УДАРу» в Києві впевнені, що всі винні у злочинах повинні понести відповідальність, в спецпідрозділах МВС необхідно провести люстрацію, а самі спецпідрозділи необхідно вивести з Києва.

«Для того, щоб були гарантії того, що злочинці в погонах понесуть покарання, посада міністра внутрішніх справ має відійти опозиції. Це також буде гарантією того, що армія міліціонерів не буде втягнута в подальшому у війну проти власного народу», – сказав пан Крикунов.

За словами керівників страйкових комітетів районів Києва, вони говорили приблизно з представниками приблизно сотні підприємств. При цьому вони повідомили, що не закликали залишити робочі місця лікарів і працівників метрополітену.

При цьому в «УДАРі» відзначили, що страйк лікарів і транспортників був би ефективним, але вони розуміють важкі наслідки, які він може принести.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: