Справу Попова і Сівковича закрили згідно закону про амністію, - прокуратура

Кримінальне провадження проти екс-голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова та екс-заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Володимира Сівковича за фактом перевищення повноважень під час силового розгону Євромайдану в ніч на 30 листопада було закрито згідно з законом про амністію. Про це кореспонденту НБН заявила керівник прес-служби прокуратури Києва Яна Соболевська.

«На виконання закону про звільнення від кримінальної відповідальності, який набрав чинності 22 січня, судом було прийнято рішення про закриття цього кримінального провадження (щодо Олександра Попова та Володимира Сівковича – НБН), оскільки цим законом передбачено певний перелік статей, за якими цей закон повинен застосовуватися. Тому щодо застосування цього закону дане кримінальне провадження було закрито», – сказала пані Соболевська.

При цьому вона додала, у справі за підозрою Попова і Сівковича рішення про закриття брали суди.

Крім того, пані Соболевська повідомила, що в цілому в Києві було закрито 35 кримінальних проваджень щодо подій листопада-грудня 2013 року, і 21 особа була звільнена від кримінальної відповідальності і покарання. «Зараз ще на розгляді судів перебувають 3 кримінальні провадження щодо трьох осіб, які перебувають у розшуку», – також додала вона.

Керівник прес-служби прокуратури уточнила, що суди вже призначили «певні дати» розгляду цих проваджень і залишається тільки чекати настання цих дат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: