З мене зняли звинувачення щодо подій 30 листопада, - Попов

Справа проти екс-голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова за фактом перевищення повноважень під час силового розгону Євромайдану в ніч на 30 листопада закрито. Цю інформацію підтвердив сам пан Попов.

«Підтверджую, що з мене зняли звинувачення щодо подій 30 листопада. Проти мене немає ніяких проваджень, справу закрито. Це дійсно було 7 лютого», – цитує пана Попова BBC.

При цьому екс-глава КМДА відмовився повідомити додаткову інформацію щодо цієї справи.

Нагадаємо, в середу, 12 лютого, стало відомо, що Печерський районний суд Києва 7 лютого виправдав колишнього голову КМДА Олександра Попова та екс-заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича у справі про розгін Євромайдану, з них знято звинувачення.

Нагадаємо, вночі 30 листопада співробітники спецпідрозділу «Беркут» здійснили розгін прихильників євроінтеграції, що знаходяться на Майдані Незалежності в Києві, після чого в Україні спалахнули масові протести.

Лише через 2 тижні президент Віктор Янукович відсторонив Олександра Попова з посади голови Київської міської державної адміністрації, а Володимира Сівковича з посади заступника секретаря РНБО.

14 грудня Генпрокуратура вручила підозри у перевищенні влади у зв'язку з подіями, які сталися в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності заступнику секретаря РНБО Володимира Сівковича, голові КМДА Олександру Попову, екс-начальнику київської міліції Валерію Коряку та заступнику начальника київської міліції Петру Федчуку.

Олександр Попов під час слідства розповів, що до протистояння на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада причетний секретар РНБО Андрій Клюєв. У зв'язку з цим опозиція зажадала його арешту і допиту.

16 грудня Генпрокуратура повідомила, що розслідуванням встановлено, що секретар РНБО Андрій Клюєв не причетний до розгону Євромайдану «Беркутом». Раніше того ж дня пан Клюєв сходив у ГПУ на допит.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: