Кому дістанеться земля біля Львова?

Громада сіл Басівка і Годовиця заявляє, що дії посадових осіб Головного управління Держземагенства України у Львівській області є злочинними та кваліфікуються як зловживання владою, службовим становищем та перевищення влади або службових повноважень(ст. 364, 365 ККУ), повідомили Дивись. Інфо у громадському прес-центрі Львівщини

Люди вимагають у Прокуратури Львівської області:

  1. Визнати мешканців Годовицько-Басівської сільської ради потерпілими в межах кримінального провадження, відкритого за їхньою заявою;
  2. В межах та порядку,визначених законодавством, накласти арешт на земельні ділянки площею 168 га ;
  3. Вжити інші процесуальні заходи щодо забезпечення прав громадян та їх інтересів.

У серпні 2013 рокумешканці Годовицько-Басівської сільської ради звернулися до Головного управління Держземагенства України у Львівській області з клопотаннями про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею близько 168 га з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства на території Годовицько-Басівської сільської ради Пустомитівського району Львівської області.

У період з 1 вересня по 30 вересня 2013 року Головним управлінням Держземагенства України у Львівській області були прийняті рішення про відмову мешканцяму наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, про що усіх було повідомлено листами.

Згодом Головним управлінням Держземагенства у Львівській області було прийнято Накази, якими було затверджено проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надано у приватну власність землі іншим особам, які значно пізніше звернулися до Держземагенства.

Зазначені земельні ділянки були передані у приватну власність саме на тій території Годовицько-Басівської сільської ради, на якій мешканці просили виділити їм земельні ділянки.

Ухвалюючи рішення про відмову у наданні дозволу, посадові особи Головного управління Держземагенства України у Львівській області посилалися на те, що чинним, на їхню думку, розпорядженням Пустомитівської районної державної адміністрації №124 від 02.03.2010 року такий дозвіл вже надано іншим особам, а тому клопотання мешканців не підлягають до задоволення.

Однак, станом на 2013 рік зазначене розпорядження голови РДА не могло породжувати правових наслідків, оскільки 16.03.2010 року на Розпорядження Пустомитівської районної державної адміністрації № 124 від 02.03.2010 року було внесено протест прокурора Пустомитівського району Львівської області.За результатом розгляду протесту, голова Пустомитівської РДА задовольнив вимоги прокурора та тією ж датою, а саме 16.03.2010 року, своїм розпорядженням №172 скасував Розпорядження Пустомитівської районної державної адміністрації №124 від 02.03.2010 року.

Люди неодноразово зверталися до Головного управління Держземагенства України у Львівській області із проханням пояснити такі вчинки (дії). Проте, посадові особи Головного управління Держземагенства України у Львівській області повністю ігнорують їхні звернення та всіляко уникають зустрічі з ними, що й спонукає їх до радикальніших дій.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: