Суд зобов’язав забудовника відновити будинок Ярославенка

Як поінформувала начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, Сихівський районний суд зобов’язав забудовника відновити пам’ятку історії та мистецтва - будинок українського композитора Ярослава Ярославенка, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

«11 лютого Сихівський районний суд  виніс рішення про зобов’язання забудовника п.Ростислава Мельника відновити будинок на вул. Ярославенка, 30  у відповідності до поданого проекту.

Хочемо подякувати громадськості, зокрема, активно до цього процесу долучилися мешканці вул.Ярославенка, журналісти, відомі люди. Нам надали можливість ознайомитися з архівними матеріалами, що слугувало, в тому числі, основою для  виготовлення проекту відновлення цього будинку.

Часто можна побачити в пресі, що в знесенні будинку звинувачують виконавчий комітет. Але якщо уважно почитати рішення виконавчого комітету, то йдеться по те, що забудовнику був наданий дозвіл тільки на проектування, аж ніяк не на будівництво. Урахування всіх цих моментів послугувало основою рішення суду. Для міста це принципова справа. Ми очікуємо, що забудовник подасть апеляцію, але ми свою позицію будемо тримати», - зазначила Гелена Пайонкевич, начальник юридичного управління Львівської міської ради.

Будинок на вулиці Ярославенка, 30 є пам'яткою історії та мистецтва №1297 за рішенням виконкому Львівської облради від 1982 року.

Нагадаємо, будинок видатного композитора Ярослава Ярославенка у Львові зруйнували 11 вересня 2008 року. Раніше будинок належав родині Ярославенка та ще двом сім’ям, а у січні 2008 року його викупив Ростислав Мельник, який спершу зняв зі споруди пам’ятну таблицю, а потім зруйнував будинок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: