У поїздах Hyundai знайшли серйозну поломку

Потяги Hyundai Rotem зняли з експлуатації в Україні через виявлену поломку в одному з потягів, яка сталася з вини фірми-виробника. Про це заявив перший заступник генерального директора «Укрзалізниці» Микола Сергієнко.

«Вона (поломка) сталася з вини виробника», – сказав пан Сергієнко, повідомляє «Коммерсант-Украина».

Однак від подальших коментарів перший заступник гендиректора «Укрзалізниці» відмовився, заявивши, що зайнятий у зв'язку з проведенням технічного розбору ситуації.

У той же час експерт однієї з транспортних консалтингових компаній заявив, що зняття з ліній відразу всіх поїздів однієї моделі є крайнім заходом, оскільки по технічному регламенту «Укрзалізниці» для проведення техобслуговування з лінії знімався тільки один поїзд класу «Інтерсіті+», в той час як інші дев'ять продовжували ходити по маршрутах.

«Так що цього разу, ймовірно, була виявлена ​​дійсно серйозна несправність», – заявив експерт, додавши, що компанія з Південної Кореї раніше відмовлялася проводити гарантійний ремонт поїздів, вимагаючи оплати витрат експлуатантом.

Також експерт вважає, що «Укрзалізниця» може вирішити проблему запуском поїздів Крюківського вагонобудівного заводу.

Нагадаємо, з 12 лютого на маршрутах прямування поїздів «Інтерсіті+» рухомий склад тимчасово замінений на звичайні поїзди з локомотивною тягою. В «Укрзалізниці» пояснили це тим, що проводиться технічний огляд поїздів виробництва Hyundai Rotem за участю корейських фахівців.

Довідка:

В Україні з 2012 року експлуатуються 10 поїздів виробництва компанії Hyundai Rotem. Всі вони перебувають у віданні держпідприємства «Українська залізнична швидкісна компанія» – дочірньої структури «Укрзалізниці». Потяги курсували між Києвом і Львовом, Донецьком, Дніпропетровськом, Харковом, Тернополем, Запоріжжям, Хмельницьким, а також між Донецьком, Дніпропетровськом, Сімферополем і Харковом.

Масово виходити з ладу потяги Hyundai Rotem стали ще взимку 2012 року. Тоді це пояснювали впливом низьких температур, а також браком часу на випробування, проведені перед їх запуском на лінію. Перед запуском в експлуатацію поїзда випробовувалися на території України близько двох місяців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: