Росія планує ввести візовий режим з Україною

Незабаром Росія планує ввести візовий режим із сусідніми країнами, серед яких і Україна.

Про це заявив віце-прем'єр уряду РФ Дмитро Козак, передає телеканал "Росія 24".

Чиновник зазначив, що Росія давно веде переговори з Євросоюзом щодо безвізового режиму, й однією з умов для цього є зміцнення зовнішніх кордонів РФ.

"Без введення візового режиму ми навряд чи домовимося з Європейським Союзом, щоби росіяни могли вільно їздити в ЄС", – наголосив віце-прем'єр.

На його думку, "візи неминуче потрібні" і з тієї причини, що рівень соціально-економічного розвитку в РФ і ряді сусідніх держав різний.

"Якщо вже так сталося, ми живемо не в єдиній державі, то кожна держава повинна діяти, виходячи з міркувань забезпечення насамперед національних інтересів", – зазначив Козак.

Нагадаємо, в жовтні минулого року російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв сказав, що тема віз між Росією й Україною не обговорюється. Керівник МЗС РФ Сергій Лавров також зазначив, що введення віз для українських громадян "буде колосальною помилкою". При цьому з боку чиновників РФ неодноразово звучали заяви, що візовий режим з Україною буде введений в разі прийняття безвізового режиму України і ЄС.

Джерело: ТВі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: