Тимошенко готова зустрітися з Януковичем, щоб обговорити умови його відставки

Колишня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що опозиція повинна обговорювати з президентом Віктором Януковичем лише умови його майбутньої відставки з поста глави держави

Про це вона повідомила в інтерв'ю ZN.UA, передає Еспресо.TV.

"Враховуючи максималізм Януковича в прагненні володіти країною, враховуючи рівень монополізації влади, яка сконцентрована в його руках, простір для компромісу може з'явитися лише під впливом трьох чинників: сили народного повстання, реальності дієвих міжнародних санкцій і міжнародних антикорупційних розслідувань проти Сім'ї або знаходження форми звернення в Міжнародний кримінальний суд без ратифікації Римського статуту", - пише Тимошенко.

За її словами, для активізації кожного з цих напрямків опозиція разом із Майданом повинна створити групи високої ефективності і прямої дії.

"Ми зобов'язані надати народному повстанню оновлену силу, наші представники зобов'язані "жити" в Брюсселі та Вашингтоні, поки не доб'ємося реальних санкцій, ми зобов'язані розпочати дискусію з компетентними людьми про шляхи виходу на розгляд злочинів проти людяності в Міжнародному кримінальному суді. Усе це ще не пізно зробити", - зазначила Тимошенко.

"Просто треба діяти в іншому напрямку і більш ефективно і професійно в площині всіх трьох факторів одночасно. І коли Янукович дозріє до початку реальних переговорів, їх треба почати і швидко завершити. Єдина тема для переговорів із ним - це умови його відходу від влади і гарантії захисту його сім'ї. Я готова бути учасником цих переговорів", - наголосила екс-прем'єр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: