Львівські скелелази провели день відкритих дверей (фото)

Цими вхідними у Львові скелелелазний тренажер "БУХТА" з 11:00 по 20:00 проводив день відкритих дверей. Протягом двох днів усі охочі змогли спробувати свої сили на високому та болдерінговому тренажері абсолютно безкоштовно. Про це повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

Цей тренажер був створений завдяки спільній мрії кількох людей і бажанню тренуватись не лише на болдерінговому, а й на високому стенді зовсім недавно, тільки 8 лютого відбулося його офіційне відкриття, але вже завоював чимало прихильників та шанувальників.

І це не дивно, адже до цього у Львові існувало два боулдерінгові стенди, тобто висотою близько шести метрів. А хлопці власноруч, без жодних інвестицій збудували справжній скалодром розмірами близько 320 м. кв. і стендами висотою до 14 м з рельєфами різної складності, також, рельєфними скелями для занять боулдерінгом, відпочинковою зоною над «скелями» клубу та роздягальні.

Довідково: боулдеринг на відміну від інших видів скелелазання здійснюється без використання мотузок, карабінів і інших страхувальних пристосувань. Щоб зменшити ризик отримання травми від падіння, скелелази не піднімаються вище, ніж 3-5 метрів над землею (у деяких випадких до 7 метрів). Для страховки використовуються спеціальні мати — креш педи, або ж напарник, стоячи знизу страхує руками.

Протягом двох днів на скелелелазний тренажер завітало близько п'ятисот охочих спробувати своїй сили і підкорити свою, наразі маленьку, але вершину. Цьому також сприяло зручне розташування тренажеру, адже він знаходиться дуже близько від центру на вулиці Сяйво, 12.

карта

Засновники тренажеру не збираються зупинятися на досягнутому і вже в найближчому майбутньому на стенді будуть прокладені маршрути для дітей від восьми-дев'яти років (хоча вони й зараз досить успішно справляються з тренажером) та створення спеціальної дитячої секції. А для справжніх  сміливців найближчим часом буде натягнуто слеклайн на висоті близько 5 метрів, а в перспективі і хайлайн на висоті 10 метрів.

Довідково: слеклайн — вид спорту/активного відпочинку, який означає ходіння по натягнутій стропі. З розвитком умінь ходіння переходить у біг, стрибки та інші акробатичні трюки. Слеклайн є гарним способом тренування рівноваги та концентрації, що може згодитися у різних спортивних дисциплінах. Хайлайн - стропа на висоті близько 10 метрів.

Словом, планів багато у організаторів цього тренажера і є всі підставити сподіватися на успіх. Адже місячний абонемент тут коштує всього 150 гривень - за ці гроші можна займатися цілий місяць день у день і протягом восьми годин щодня. До слова, тренажер працює без вихідних з другої години дня до десятої години вечора. Якщо ж ви не маєте можливості займатися так часто, тоді вам достатньо придбати десятиразовий абонемент всього за 200 гривень і приходити тоді, коли вам зручно не лімітуючи себе місяцем.

альпінізм1 альпінізм2 альпінізм3 альпінізм4

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: