Артилерійський катер Військово-Морських сил України отримає назву «Рівне»

Артилерійський катер Військово-Морських сил Збройних Сил України АКА-01 незабаром буде названий на честь міста Рівне, повідомили Дивись. Інфо у Міноборони у Рівненській області.

З такою ініціативою виступила місцева  спілка ветеранів Афганістану, яка вже впродовж кількох років шефствує над судном і його екіпажем, й навіть сприяла його реконструкції.

-  Власне, саму ідею присвоєння артилерійському катеру почесного імені «Рівне» була озвучена під час урочистостей з нагоди 25-ї річниці виведення військ з Афганістану в обласному центрі, - зазначив капітан АКА-01 капітан-лейтенант Борис Риндик. - Міський голова Рівного Володимир Хомко цю ініціативу сприйняв схвально і навіть пообіцяв нам фінансову підтримку з міського бюджету.

Сьогодні, 17 лютого, делегація військових моряків провела зустріч з керівництвом міста аби намітити перші кроки співпраці. Планується, що до Дня Військово-Морських Сил Збройних Сил України будуть завершені всі юридичні процедури, необхідні для присвоєння бойовому катеру почесного імені «Рівне».

катер3 катер2

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: