На Львівщині реалізовуватимуть пілотний проект з регулювання цін на ліки

Протягом минулого року були певні недоопрацювання щодо реалізації Пілотного проекту в області з державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, – про це 17 лютого заявив директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ростислав Ступницький під час апаратної наради під головуванням першого заступника голови ОДА Олексія Сторчила.

За словами керівника департаменту охорони здоров’я ЛОДА, у 2013 році недостатньо була проведена роз’яснювальна та організаційна робота про даний захід. Як результат, вкінці   2013 року у Львівській області використано всього 6436,6 тис. грн., що становить 68% коштів виділених на реалізацію на 2013 рік.

Ростислав Ступницький повідомив, що у 2014 році  для реалізації Пілотного проекту – лікування осіб з гіпертонічною хворобою на Львівську область передбачено 9 млн 323 тис  грн  субвенції та запевнив, що робота у цьому напрямку ведеться доволі активно.

«Станом на сьогодні збільшена кількість аптек в області, які беруть участь в даному  Пілотному проекті. Якщо на початок 2013 року задіяними були 200 аптек, то сьогодні працюють 473 аптеки. Також розіслані всі інформаційні листи лікувальним закладам про те, що проект працює, відповідно аптеки області  забезпечені переліком ліків для осіб з гіпертонічною хворобою».

Водночас перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Олексій Сторчило доручив посилити роз’яснювальну роботу у засобах масової інформації про всі можливості проекту. Також, на думку Олексія Сторчила, ефективним буде і  зворотній зв’язок від людей, які беруть участь у проекті та можуть вказати на недоліки та шляхи його покращення.

«Даний Пілотний проект – це дуже хороша і позитивна справа. Тому нам потрібно зробити все можливе, аби кошти, передбачені на ці заходи, були ефективно використані», – наголосив перший заступник голови ОДА.

Довідка:

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2012 р. № 340 «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою» було запроваджено  пілотний проект щодо встановлення граничного рівня оптово-відпускних цін на засоби лікування для хворих на гіпертонічну хворобу з використанням часткового відшкодування їх вартості за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: