"Свобода" хоче вчинити провокацію, - експерт

Похід свободівців на Східну Україну є чистої води провокацією, яка сприяє загостренню суспільно-політичної ситуації в цьому регіоні.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук пише кандидат філологічних наук, доцент Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, громадський діяч Ірина Магрицька.

На думку громадської діячки, «Свобода» досі не здійснювала просвітницьку роботу на Східній Україні.

«Тягнибок на всенародному віче заявив, що «Свобода» створюватиме мобілізаційні групи, які почнуть «мирний наступ на схід». Постає питання: чому всі попередні роки ця політсила не працювала в поті чола свого на сході, не проводила важку просвітницьку роботу, доносячи тут до людей, усупереч гебельсівській пропаганді місцевих ЗМІ, історичну правду – і про УПА, і про Голодомор тощо? Чому не розвіювала численні антиукраїнські міфи?

Натомість робила провокації на кшталт Фаріонівської в дитячому садку, численних факельних маршів на честь Бандери (хоча фактично «Свобода» не має ніякого стосунку до його великої справи), які з радістю підхоплювала влада на тому ж сході, лякаючи людей і формуючи в місцевого люду стійке уявлення про націоналістів як про фашистів і нацистів», – наголосила І. Магрицька, пише ЗІК.

Вона також додала: «На тлі того, що, наприклад, «донські козаки» сьогодні пишуть листа Путіну з проханням захистити «народ Луганщини» від ультранаціоналістів і бандерівців, на тлі сепаратистських заяв місцевих владоможців я як українська патріотка, що мешкає на сході, заявляю, що похід «свободівців» на схід є чистої води провокацією, яка сприяє загостренню суспільно-політичної ситуації в цьому регіоні. Відгадайте з трьох разів, спецслужби якої країни дали завдання Тягнибоку йти в цей непевний час на схід?».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: