В бібліотеці Львівського УТОСу розгорнута виставка присвячена 200-річчю народження Тараса Шевченка

Львів соціальний. З нагоди 200-літнього ювілею Кобзаря у Львівській спеціалізованій бібліотеці Українського товариства сліпих, яка, до речі носить ім’я великого Тараса, розгорнуто виставку «Шевченко у слові й пісні», про це кореспондента Дивись.Інфо повідомили в прес-центрі Львівської міської ради.

«Унікальність цієї виставки полягає в тому, що твори поета, пісні на його вірші, а також матеріали про життя і діяльність Кобзаря викладені на дещо незвичних носіях. Зокрема, тут можна побачити «Кобзар» (1994 і 2001 рр.), книги Д. Красицького «Дитинство Тараса» (1967 р.), Л. Хінкулова «Тарас Шевченко» (1963 р.), А. Михайлова «Один рік із життя Кобзаря» (1999 р.) шрифтом Брайля; в аудіоформаті: на рулонах – «Кобзар» (чит. М. Козій, 1981 р.), Т. Шевченко «Поетичні твори» (чит. Ю. Рудник 1989 р.), Т. Шевченко «Повісті» (чит. Ю. Рудник 1986 р.); на касетах – Ю. Ковтун «Кохані жінки Шевченка – Тарасові музи» (чит. Л. Коровченко, 2006 р.); на дисках – Б. Гмиря «Великий Кобзар у серці моїм», пісенний «Кобзар» (диригує П. Муравський), поетично-музична композиція «Монолог самотності» за «Кобзарем» Т. Г. Шевченка, вірші та пісні на слова Т. Г. Шевченка у виконанні майстрів сцени. Гарним доповненням виставки є колекція книжок працівниці бібліотеки С. Палюшок «Шевченко в мініатюрі», - повідомила керівник Львівського обласного осередку УТОС Любов Кукуруза.

Виставка розгорнута в читальному залі бібліотеки на вул. Січових Стрільців, 5а.

Довідка

Українське товариство сліпих засноване в червні 1933 року. Сьогодні організація складається з 25 осередків обласного рівня. Метою діяльності організації є захист інтересів інвалідів по зору, інтеграція їх у суспільство, соціально-трудова, побутова, медична та психологічна реабілітація.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: