Кримський парламент заявив про початок громадянської війни

Президія Верховної Ради Криму заявляє, що в Україні фактично розпочалася громадянська війна, і закликає президента Віктора Януковича вжити надзвичайних заходів для збереження основ конституційного ладу і цілісності України.

"Мирний Крим вкрай стривожений черговим сплеском насильства в центрі Києва. Бійня на вулицях столиці доводить, що опозиція сприйняла численні поступки з боку влади, як прояв слабкості, а закон про амністію використовувала як перепочинок перед новою спробою силою узяти владу в країні", - йдеться у зверненні президії кримського парламенту автономії до глави держави, опублікованому ввечері у вівторок Верховною радою автономії.

"Бойовики з ВО "Свобода", "Правого сектору" та інших екстремістських організацій оголосили загальну мобілізацію і закликають людей з вогнепальною зброєю виходити на барикади. Вже є перші жертви їх злочинних діянь: 18 лютого від рук бандитів загинули ні в чому не винні люди. Це вже не мирні акції протесту, про які постійно твердять лідери опозиції і ангажовані засоби масової інформації, і навіть не масові заворушення. Це - початок громадянської війни, про загрозу якій кримський парламент неодноразово попереджав", - заявляють члени президії парламенту Криму.

"Сьогодні ми вимагаємо від вас, як глави держави, рішучих дій і прийняття надзвичайних заходів. Цього чекають і сотні тисяч кримчан, які голосували за вас на президентських виборах в надії на стабільність в країні. Шанс зберегти основи конституційного ладу і єдність України. Завтра його може не бути. У разі подальшої ескалації громадянського протистояння Верховна Рада Автономної Республіки Крим залишає за собою право закликати жителів автономії встати на захист громадянського миру і спокою на півострові", - йдеться у зверненні до Януковича.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: