Польща готова прийняти біженців і постраждалих з України

Польща заявила про готовність прийняти біженців і постраждалих під час подій в Україні. Про це на засіданні парламенту у середу, 19 лютого, повідомив прем'єр-міністр країни Дональд Туск.

«Польща готова прийняти постраждалих у зв'язку з подіями в Україні і можливих біженців», – цитують пана Туска «РИА Новости».
Також глава уряду додав, що Вишеградська Група вже працює над координацією спільних дій щодо прийняття українців, яким знадобиться кваліфікована медична допомога. «У нашому розпорядженні велика кількість місць в госпіталях МВС, у разі необхідності є резерв (медустановах – НБН) міністерства оборони. Ми готові до прийняття великої кількості постраждалих», – підкреслив прем'єр-міністр.

Він зазначив, що Підкарпатське і Любельське воєводства Польщі, які межують з Україною, «готові до різних сценаріїв на польсько-українському кордоні».

Пан Туск повідомив, що на даний момент на території Польщі знаходяться 11 українських громадян. Усі вони постраждали у час подій в Києві у вівторок, 18 лютого, і зараз перебувають у лікарнях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: