Садовий розповів про готовність до відповідальності за свою країну (відео)

Сьогодні у своєму відеозверненні міський голова Львова зазначив, що приниження людської гідності, вбивства людей в Києві, нехтування елементарними правами українців призвели до найбільшого насильства в історії незалежності України та викликали закономірне обурення, в тому числі львів’ян, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

«Минулої ночі внаслідок масштабного протесту у місті практично перестали повноцінно працювати силові структури. З відділень міліції невідомими було викрадено кілька сотень одиниць вогнепальної зброї.

На сьогодні моїм завданням номер один є забезпечення безпеки громадян Львова. Маємо численні інформації про те, що ситуацією відсутності правоохоронних органів можуть скористатись кримінальні елементи, провокатори та банальні хулігани», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

«У зв’язку з цим мною було здійснено наступні кроки:

По-перше, у місті створено штаб з безпеки, який координує заступник міського голови, генерал-лейтенант Володимир Шевчук.

По-друге, до кінця дня в рамках структури Муніципальної дружини міста будуть створені патрульні групи, до яких увійдуть працівники львівських підприємств, дружини місцевої Самооборони, Автомайдану, представники спортивних федерацій, депутати міської ради та дільничні інспектори міліції, які висловили готовність працювати для громади. Керівником Муніципальної дружини призначено полковника Ігоря Темнова, який свого часу очолював управління Служби військ штабу Західного оперативного командування.

Добровольці Муніципальної дружини будуть мати на собі яскраво-жовті жилети з гербом міста спереду та написом «Охорона міста Львова» ззаду. Прошу вас з розумінням ставитись до того, що добровольці Муніципальної дружини не можуть повністю замінити функції міліції, не є штатними правоохоронцями, а є такими ж як ви, звичайними громадянами Львова, які проявляють свою громадянську позицію. Відтак, прошу Вас надавати максимальне сприяння та підтримку у їх діяльності.

По-третє, внаслідок подій минулої ночі і надалі не працює служба 102. Відтак прошу у випадку виникнення нестандартних ситуацій телефонувати на гарячу лінію міста – 297 59 11.

По-четверте, прошу всіх проявляти максимум пильності, взаємної підтримки та збереження холодного розуму», - додав Андрій Садовий.

«Також звертаюсь до батьків з проханням приділити максимальну увагу своїм дітям, особливо неповнолітнім.

Нагадую власникам магазинів, що у місті діє заборона на продаж алкоголю після 22:00 год.

Недопустимими є спроби мародерства та самосудів.

Ми відстоюємо своє право на європейське майбутнє України і це надскладне випробування має показати нашу справжню готовність до відповідальності за свою країну», - наголосив Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: