12 "регіоналів" оголосили про підтримку народу і скликають Раду

Група депутатів з фракції Партії регіонів ініціюють термінове засідання Верховної Ради для повернення парламентсько-президентської форми правління і висловлюють підтримку українському народу.

Про це йдеться у спільній заяві депутатів, повідомляє "Інтерфакс-Україна". На сайті Партії регіонів такої заяви немає.

"Ми, група народних депутатів України, закликаємо сьогодні, 20 лютого, о 15.00 терміново скликати засідання Верховної Ради для повернення парламентсько-президентської форми правління", - йдеться у заяві.

Провладні депутати також заявили про підтримку українського народу та його волевиявлення.

Вони висловили занепокоєння у зв'язку з кровопролиттям на вулицях міст і жертвами "по обидві боки протистояння".

"Офіційно заявляємо, що ми засуджуємо дії, спрямовані на ескалацію збройного конфлікту, закликаємо обидві сторони до припинення агресивних дій і до початку мирних переговорів за участю міжнародних спостерігачів з ЄС (Німеччини, Польщі), Росії і США", - йдеться в заяві.

Депутати також звернулися до військовослужбовців внутрішніх військ, підрозділів МВС та СБУ з проханням "виконувати присягу народу України", а не "злочинні накази, спрямовані на застосування вогнепальної зброї, не допускати участі правоохоронних органів у провокаціях із застосуванням кримінальних елементів проти мирного населення і мітингувальників по всій Україні".

Заяву підписали депутати: Андрій Деркач, Володимир Зубик, Григорій Смітюх, Олександр Кузьмук, Володимир Пехов, Володимир Продивус, Володимир Струк, Микола Сорока, Віктор Бондар, Віктор Тихонов, Олександр та Андрій Табалови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: