Юрій Луценко: Лише завдяки зброї Майдан вистояв

Юрій Луценко заявив, що на Майдані є зброя. Завдяки озброєним мітингувальникам вдалось захистити майдан від «кривавої бані».

Про це Юрій Луценко, колишній міністр МВС повідомив під час свого виступу на львівському Євромайдані, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Екс-міністр зазначив, що після зіткнень мітингувальників із силовиками, 18 лютого в центрі столиці Майдан почав озброюватись. "Захистити Майдан можливо лише з усвідомленням, що Янукович розпочав війну з власним народом. А на війні як на війні. І тому, два дні тому, на майдані з'явилась невелика кількість зброї", - заявив Луценко зі сцени Євромайдану.

"Ви чудово розумієте, що після того, як "Беркут" захопив наші барикади, а ми не могли їх втримати. Бо Самооборона Майдану готова була захищатись від кийків, від металевих кульок котрими стріляли в людей, але коли в упор розстрілюють людей самооборона змушена була відступити", - зазначив Луценко.

За його словами, лише завдяки наявності зброї у київських мітингувальників, на Майдані Незалежності, вдалось зупинити наступ силовиків за 50 метрів від головної сцени. "Беркут зупинився, бо почув що на Майдані є зброя", - зазначив він.

"Я намагався зупини своїх колишніх підлеглих, але тільки вогнепальна зброя зупинила цих кривавих палачів Януковича", - наголосив Юрій Луценко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: