Захарченко дозволив стріляти (відео)

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко підписав наказ про видачу правоохоронцям бойової зброї і дозволив його застосування. Про це в четвер, 20 лютого повідомляє прес-служба МВС.

«У рамках роботи Антитерористичного центру при Службі безпеки України мною підписані відповідні накази – правоохоронцям видали бойову зброю і вона буде застосована відповідно до Закону України «Про міліції», – заявив Захарченко.

Зокрема, зброя може бути застосована для відбиття нападу на працівника міліції або членів його сім'ї, якщо їх життю або здоров'ю загрожує небезпека; для захисту громадян від нападу, що загрожує їх життю і здоров'ю, а також звільнення заручників, а також для відбиття нападу на охоронювані об'єкти, конвої, житлові приміщення, приміщення державних і громадських підприємств, установ і організацій, а також звільнення їх у разі захоплення.

Також МВС «вимагає від екстремістів добровільно здати зброю і повернутися в рамки мирного протесту», а «лідерів і представників опозиції, які здатні тверезо оцінити ситуацію, – відмежуватися від радикалів і не підтримувати їх надалі».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: