Франковий університет оголосив жалобу

Вчора страшною блискавкою облетіла наш Університет, усі ВНЗ, увесь Львів звістка про жорстоке вбивство 22-річного студента географічного факультету Ігоря Костенка. З’явилася інформація і про двох випускників ЛНУ ім. Івана Франка, які поклали життя на вівтар Справедливості 20 лютого 2014 року.

Низкою заходів спільнота Університету вшанувала пам'ять загиблих і щиро помолилася за упокій їхніх душ.

Сьогодні, на розширеному засіданні Комітету національного спротиву – страйкому Університету оголосили про День Жалоби.

Багатотисячна колона студентів, викладачів, працівників, представників адміністрації Університету мовчазною колоною пройшли від пам’ятника Іванові Франкові до пам’ятника Тарасові Шевченку. Попереду йшли студенти з національними прапорами зі жалобними стрічками, а за ними – молоді люди з портретами загиблих. Львівський Майдан завмер, коли побачив цю процесію. Студенти-медики, одягнені в білі халати зі зображенням мішеней, солідаризувалися зі студентами нашого Університету й зустріли колону, розступившись по два боки, «обійняли» своїх колег.

Студентською панахидою, щирою тихою молитвою просив чисельний натовп «упокоїти душі усопших там, де праведні спочивають».

Зі словом про студента географічного факультету виступив декан Володимир Біланюк: «Не минуло і двох років, коли в корпусі географічного факультету на відкритті першого в світі пам’ятника наплічнику Ігор Костенко співав: «Я піду в далекі гори…». Минулого року Ігор успішно склав сесію і здобув освітньо-кваліфікаційний рівень «бакалавр», вступив до магістратури. Темою його магістерської роботи був розвиток туристичної індустрії рідного міста. Вчора дві бандитські кулі зупинили життя Ігоря на 22 році. Сумна звістка облетіла факультети, Університет, усю Україну, батьків, які на заробітках у Санкт-Петербурзі, дідуся та бабусю в селі біля Бучача. Університет подарував Україні та світу видатних науковців, громадських діячів. Університет підготував і Героя України Ігоря Костенка. Ми будемо його пам’ятати завжди!»

«Немає нічого гіршого, аніж коли батьки ховають своїх дітей, коли університетська родина ховає свого студента! Не будемо говорити про тих, хто до цього спричинився, вони не вартують сьогодні жодного слова…», - звернувся до громади Львова голова Комітету національного спротиву ЛНУ ім. Івана Франка Володимир Качмар. «В Університеті  жалоба: сьогодні…, завтра…, післязавтра… Ми будемо пам’ятати героїв, які віддали своє життя за Україну, які поклали його на вівтар майбутнього своєї держави! Слава героям! Вічная їм пам'ять!», - додав Володимир Михайлович.

Від імені студентства звернувся зі сцени львівського Майдану заступник голови Комітету національного спротиву ЛНУ ім. Івана Франка, студент філософського факультету Андрій Ткачук: «Ми маємо розуміти, що ті люди, котрі залишили свою кров на бруківці на Грушевського мають бути в нашій пам’яті завжди. Вони загинули, щоб ми і наші діти жили в новій Україні, ввійшовши в історію як герої, які захищали нашу національну гідність! Кожен має зробити свої висновки і зрозуміти, які кроки потрібно зробити, щоб жертви не були марними!»

«Кожен із нас, студентів, із жалем і водночас із гордістю згадуватиме Героїв! Пам’ятаймо, що зупинятись ми не будемо!», - наголосила студентка економічного факультету, заступник голови Комітету національного спротиву ЛНУ ім. Івана Франка  Анастасія Сохацька.

О 20.00 перед пам’ятником Іванові Франкові відбудеться запалення лампадок – символічне прощання з Героями України, вихованцями нашого Університету, які відійшли у Вічність, виборюючи Правду і Справедливість.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: