В нічні патрулі для охорони міста зголошується все більше львів’ян

Вночі за дотриманням громадського порядку в місті слідкували мобільні групи, які складалися із активістів громадських організацій, працівників підприємств, міліонерів та депутатів міської ради. Про це кореспонденту Дивись.Інфо повідомили в прес-центрі Львівської міської ради. Вдень чисельність патруля зменшують, однак групи працюватимуть. Водночас голови районів просять мешканців, які патрулюють райони, координувати свої дії з штабом у районній адміністрації.

Як повідомила голова Залізничної районної адміністрації Ірина Гримак, ніч в районі пройшла спокійно. Багато людей зголошуються до участі у мобільних групах з патрулювання міста.

«Багато отримували дзвінків від мешканців щодо продажу алкоголю, виїжджали на місце, не вся інформація підтверджувалась. До патрулювання міста було залучено 400 осіб, записалось насправді більше і ще продовжують записуватись. На день будемо залучати до обходів 60 людей. Це будуть мобільні групи добровольців разом з представниками міліції. Загалом вночі до патрулювання у районі було залучено 15 працівників міліції, ще 5 працювало у штабі», - розповіла Ірина Гримак.

У Личаківському районі міста до патрулювання вночі залучали по 250 осіб у дві зміни.

«Вночі в районі зафіксована спроба підпалу на вул Пекарській і спроба пограбування на вул Медової Печери. Отримували багато дзвінків мешканців. Вулиці патрулювали і учасники самооборони, і автомайдану. Долучались і працівники міліції – 15 осіб патрулювало разом з мобільними групами, ще 4 працювало у штабі», - розповів Іван Лозинський, голова Личаківської районної адміністрації.

Нештатних ситуацій цієї ночі не було в Сихівському районі. За словами Ірини Маруняк, голови СРА, вночі район патрулювало понад 240 добровольців пішого патруля, авто- і вело-патрулі, люди з собаками та міліціонери.

«На день ми також залишаємо добровольців, вони будуть чергувати на 2 машинах. Також постійно працюватимуть по 6-7 міліціонерів із Сихівського райвідділу», - зазначила Ірина Маруняк.

Також вона наголосила на тому, щоб усі мешканці, які виявляють ініціативу та виходять охороняти місто вночі, координували свої дії зі штабом у районній адміністрації, оскільки є випадки, коли дружинники «ловлять одне одного».

За словами голови Шевченківської районної адміністрації, ніч пройшла спокійно і у Шевченківському районі, який патрулювали 207 людей, серед них 23 міліціонери.

«Охоронці цієї ночі затримали крадія, який намагався викрасти авто магнітолу з машини, також зупинили таксиста, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Його привезли в адміністрацію, а потім відвезли додому. Був випадок підпалу автомобіля на вул. Хорватській», - зазначив Олександр Удовенко.

Загалом більше 760 осіб несли варту у Франківському районі.

«В 20 групах всю ніч патрулювали 46 правоохоронців, також міліціонери працюватимуть і вдень. Піший патруль мав чисельність понад 265 людей, район патрулювали 107 авто та 10 велосипедистів», - повідомив Руслан Кандибор, голова Франківської районної адміністрації.

Нештатних ситуацій не було і в Галицькому районі. Лише піший патруль на вулицях мав чисельність понад 250 людей. Разом з мешканцями місто охороняли і правоохоронці.

 

Довідка

Номери телефонів штабів у районних адміністраціях:

  • Галицька РА - штаб району 098-862-25-29
  • Личаківська РА – черговий приймальні 032-254-62-06
  • Сихівська РА – черговий приймальні 032-254-64-02
  • Франківська РА - черговий приймальні 032-237-33-32
  • Шевченківська РА – черговий приймальні 032-252-17-67
  • Залізнична РА – черговий приймальні 032-295-82-40

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: