ВРУ має терміново голосувати за публікацію тексту легітимної Конституції та призначити перших міністрів народної довіри, - МВС, МОУ, МОН

Віктор Янукович не виконав свого зобов’язання та не підписав Закон про повернення до Конституції 2004 року. Відтак ми вимагаємо від Парламенту терміново прийняти Постанову “Про забезпечення виконання Верховною Радою України рішень Конституційного Суду стосовно дії Конституції України”. Цією Постановою передбачена публікація відповідно до закону тексту Конституції 1996 року з урахуванням змін внесених в 2004, 2011, та 2013 роках у офіційних виданнях.

Про це йдеться у заяві Громадського сектору Євромайдану, поширеній сьогодні.

Верховна Рада вслід за відстороненням Валерія Захарченка негайно має відсторонити в.о. Міністра оборони України Павла Лебедєва та в.о. Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника від виконання їх обов’язків.

Громадський сектор Євромайдану звертається до Верховної Ради України першочергово призначити міністрів народної довіри:

в.о. міністра внутрішніх справ України — Андрія Парубія,

в.о. міністра оборони України — Лесю Оробець,

в.о. міністра освіти і науки України — Лілію Гриневич.

“Новопризначений Уряд має бути саме Урядом народної довіри, — говорять активісти Громадського сектору Євромайдану. —  Це означає, що погодження кандидатур міністрів має відбуватися публічно. Міністрами мають бути призначені люди, які довели свою тверду особисту позицію, відповідальність, ефективність та професіоналізм, а також відданість справі під час революційних подій”.

Сьогодні Верховна Рада також має створити правові основи для початку міжнародного кримінального розслідування злочину проти людяності Віктора Януковича та представників режиму, ратифікувавши Статут Міжнародного кримінального суду (т. зв. Римський статут)

Громадський Сектор Євромайдану

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: