Фаріон скомпрометувала себе і перед Сходом, і перед Заходом, - письменник

«Шановні депутати, а головне - їхні довірені особи, служба промоції і піару. Я дуже сподіваюся, що ви моніторите фейсбук та інші ресурси і читаєте наші пости і коментарі. Так-от, Інтернетом гуляє список імовірних кандидатів на посади міністрів. Я дуже сподіваюся, що це фейковий список. Я не буду обговорювати всі кандидатури. Вистачить одної. Претендента на посаду міністра освіти», - пише у Фейсбуці головний редактор Видавництва Старого Лева Marjana Savka.

«Я не називаю прізвища людини, якій начебто буде запропоновано цю посаду. Скажу лише, що на цьому посту не може бути людина, яка скомпрометувала себе і перед Сходом, і перед Заходом не виваженими, образливими для багатьох людей висловлюваннями, дивною поведінкою і роз'єднавчою риторикою.

Майте на увазі, ви вже й так робите купу дивних кроків. Ви серед перших своїх рішень скасували закон про мови - і тим збурили величезну кількість суспільства, нормальних хороших російськомовних людей - які так само виборювали свою країну, як носії української. Ви просто дуже погано чуєте суспільство - а воно просто волає, кричить, просить залишити його хоч на трохи в спокої - поховати мертвих і оплакати свою страшну втрату.

Зараз як ніколи не треба робити якихось різких заяв. Треба зішивати це розірване суспільство і гоїти рани.

Я українка, моя професія - українська мова. Я говорю українською, пишу українською. Але я НЕ МОЖУ БАЧИТИ І ЧУТИ цієї спекуляції на мовному питанні. Я не можу зрозуміти політиків - чого вам треба? Вам потрібно, щоб ідеологи Кремля взяли пас і розігрували м'яч на своєму полі?

Ми ніколи не друкували книги російською - захищаючись від натиску російського книжкового ринку і тримаючи цей форпост. Зараз же обіцяю вам як видавець, що наступна книга, яку ми візьмемо в роботу, - буде книга російською мовою. Поважаю право кожної людини висловлювати свої думки рідною мовою - хоч на суахілі. Висловлюю свою глибоку повагу до кожного російськомовного громадянина нашої країни, хто захищав нашу честь, нашу незалежність і право бути людиною», - написала Мар’яна Савка.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: