Росія може розглянути приєднання Криму, - депутат Думи

Голова комітету Держдуми РФ зі справ СНД, євразійської інтеграції та зв'язків зі співвітчизниками Леонід Слуцький (ЛДПР) заявив у Сімферополі, що Держдума може розглянути питання про приєднання Криму до Росії, повідомляє ВВС Україна.

"Що стосується нашого погляду на ситуацію в Україні в цілому – ми бажаємо зберегти цілісність України", - зазначив він, але додав, що в разі погіршення ситуації в Україні та за наявності відповідного звернення кримського парламенту або рішення місцевого референдуму, Дума швидко розгляне питання про приєднання Криму.

"Ми цю ситуацію досліджуватимемо і досліджуватимемо, напевно, достатньо швидко… Напевно, ми зможемо знайти здоровий глузд й практичні кроки з її реалізації", - цитує УНІАН слова політика, який прибув до кримської столиці у понеділок ввечері.

У понеділок голова Ради Федерації Валентина Матвієнко запевнила, що Росія не ставить під сумнів те, що Крим – українська територія, але розуміє настрої частини населення півострова, яка хоче приєднання Криму до Росії. Політик наголосила, що офіційна Москва не підбурює до таких закликів.

У низці ЗМІ, також із посиланням на Леоніда Слуцького, з'явилася інформація про те, що Росія готується до реалізації проекту з прискореної видачі паспортів РФ кримчанам. Але російський депутат спростував ці повідомлення.

"Кримські колеги видали бажане за дійсне. Це питання занадто тонкої матерії, яке потребує як особливого опрацювання, так і спеціального рішення керівництва держави", - заявив він.

При цьому лідер ЛДПР, депутат Держдуми Володимир Жириновський заявив, що вимагатиме спрощеної процедури видачі російських паспортів для всіх громадян України, які бажатимуть цього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: