Фаріон не розуміє російської мови

Журналіст Галицької правди намагалась дізнатись думку народного депутата від ВО «Свобода», скандальної Ірини Фаріон про те, як депутатка ставиться до того, що сьогодні львів’яни оголосили підтримку російській мові. На знак підтримки містяни сьогодні розмовляють російською.

Відтак, ми зателефонували пані Фаріон і попросили (російською мовою) прокоментувати таку ініціативу. Оскільки кореспондент розмовляла російською, пані Фаріон спочатку сказала, що не чує, потім – що не розуміє. А згодом Ірина Дмитрівна кілька разів повторила: «Тranslate please». А тоді перервала розмову.

Згодом ми перетелефонували пані Ірині і вже українською попросили висловити свою думку.Ось що вона нам сказала: «Це не ініціатива львів’ян, а Садового і Захід.Нет (інформагенція – авт.). Я вважаю, що кожен вільний українець вітає те, що Верховна Рада скасувала брутальний закон Ківалова-Колісніченка. І рекомендую спрямувати свою діяльність на боротьбу з українофобією, яка процвітає, і не ганьбити себе».

Нагадаємо, львівське «Видавництво Старого Лева» прийняло рішення видати першу за 11 років свого існування книжку російською мовою. Це, за словами видавців, відповідь видавництва на поспішне та нерозумне рішення нової влади зі скасування закону про мови Ківалова-Колесніченка. У видавництві вважають, що не варто зараз такими рішеннями розпалювати в Україні ворожнечу.

Львівська інтелігенція також стала на захист російської мови. У своєму зверненні львівська інтелігенція вимагає від Верховної Ради, новопризначених членів уряду та в.о. Президента України проводити зважену культурну і мовну політику. Під зверненням підписались, зокрема, Юрій Шухевич, Ігор Калинець, Мирослав Маринович, Іван Вакарчук, Роман Іваничук, Тарас Возняк, Звенислава Калинець, Наталія Іваничук.

А прості львів’яни сьогодні намагатимуться розмовляти російською мовою на знак підтримки російськомовних українців.

Зокрема журналістка Галина Гузьо написала на своїй сторінці у Фейсбук, що у львівському громадському транспорті на її репліки російською мовою люди відреагували тихо-мирно.

Верховна Рада України продовжує "чудити": триває кнопкодавство, підкилимові домовленості, дерибан кабінетів, а головне, що НЕ ПОКАРАНІ ВИННІ у вбивствах людей на Майдані Незалежності в січні-лютому 2014 року.
Тому закликаємо всіх чесних українців прийти в четвер 27 лютого 2014 року на Майдан Незалежності (Мистецький Барбакан, що на вул. Хрещатику напроти ст. метро Хрещатик.) на 9 годину ранку, взяти кожен по шині (або привезти із собою) і урочисто покласти під стіни Верховної Ради України як нагадування кому мусять служити народні депутати України.
УВАГА!!! Доповнення. Для кращої аргументації народних депутатів, просимо брати шини із собою (бо ще не знаємо, чи позичить Самооборона Майдану). Хто не може брати шини - нічого страшного, хто може - візьміть ще для побратима. А також прихопіть пляшки та гніт!!! Лопатами для гною і плакатами забезпечимо 😉

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: