Депутати заслухали звіт щодо виконання обласних програм у сфері житлового будівництва та земельних відносин

Комісія з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради заслухала звіт управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів ЛОДА, а також керівника ГУ Держземагентства у Львівській області  щодо виконання обласних цільових програм, що фінансувались за кошти обласного бюджету в 2013 році, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОР.

Зокрема, на засіданні комісії обговорили Програму розвитку земельних відносин у Львівській області на 2011-2015 роки, на яку минулого року було виділено 3 млн грн. За результатами обговорення було визначено, що фінансування цієї Програми забезпечено на рівні 99,2 %. Зокрема, завершення робіт з інвентаризації 46 земельних ділянок для обслуговування об’єктів комунальної власності Львівської обласної ради.

Низку зауважень депутати висловили щодо виконання Програми розроблення містобудівної документації, на яку в 2013 році було передбачено 1 млн грн, проте понад 200 тис. грн залишились невикористаними. Як наголосив Пилип Пилипенко, голова комісії з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва, департаментам Львівської ОДА необхідно посилити контроль за якістю пакетів документів, які подають органи місцевого самоврядування для участі в Програмі.

Також у Львівській області діє Програма забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яка розрахована на 2013-2015 роки. Минулого  року фінансування цієї програми було передбачено в розмірі 600 тис. грн. В рамках цієї програми впродовж минулого року було придбано житловий будинок для 2 дітей в с. Татринів Городоцького району, для 5 дітей – в с. Ятвяги Мостиського району, для 3 дітей – в с. Явора Турківського району, а також – 1 квартиру в смт. Магерів Жовківського району для 1 дитини.

Разом з тим у с. Підлисся Золочівського району було реконструйовано існуючу споруду бібліотеки під житловий будинок для 2 дітей. Також ще для 6 дітей розпочали реконструкцію недобудованої будівлі ФАПу в с. Солонсько Дрогобицького району.

В обласному бюджеті на фінансування Програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2014 рік передбачено 700 тис. грн.

Чимало уваги комісія обласної ради приділила уваги звіту щодо виконання Програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім», розрахованої на 2013-2015 роки. Впродовж минулого року було надано 41 кредит з обласного та державного бюджетів. Кредити призначались: для 17 сімей на будівництво житлових будинків, для 13 сімей на добудову житла, для 3 сімей на придбання оселі і для 8 сімей на влаштування інженерних мереж.

депутати-ЛОР2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: