До парламенту Криму увійшли люди зі зброєю, - Глава Меджлісу

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив про захоплення парламенту Криму озброєними людьми.

"Подзвонили 20 хвилин тому. Повідомили, що будівлі Верховної Ради Криму і Ради міністрів Криму зайняті озброєними людьми в уніформі без розпізнавальних знаків. Вимоги ними поки не виставлені", - йдеться у повідомленні Рефата Чубарова на Facebook.

Як повідомляє кореспондент ВВС з Сімферополя, пізно ввечері в середу, 26 лютого, представники проросійських сил, які брали участь в мітингах, почали будувати барикади перед будівлею парламенту Криму.

У середу біля Верховної Ради Криму пройшов багатотисячний мітинг прихильників нової влади, серед яких переважали кримські татари, та проросійські сили. Між мітингарями Клацнути сталися сутички.

У зіткненнях постраждало 20 людей, один літній чоловік помер через серцевий напад. За словами кореспондента ВВС Україна, зараз перевіряють інформацію про другу померлу - жінку, яка постраждала в натовпі.

Парламент Криму на засіданні у середу мав розглядати питання про вихід автономії зі складу України, але сесія не розпочалася через відсутність кворуму.

Центр Сімферополя, як розповідає наш кореспондент, перекритий міліцією, туди нікого не пускають, а над Радою Міністрів та парламентом встановили російський прапор.

Рефат Чубаров закликає кримських татар не вдаватися до активних дій, твердячи, що зараз має діяти міліція: "Я закликаю жителів Криму зберігати спокій і не виявляти ініціативу. Звільнення захоплених приміщень - це компетенція професіоналів та правоохоронних органів".

Заяви на заяви

Раніше глава комітету російської Державної Думи зі справ СНД Леонід Слуцький заявив, що якщо до парламенту РФ надійде відповідне звернення Верховної Ради Криму чи рішення місцевого референдуму, то Держдума може оперативно розглянути приєднання Криму до складу Росії.

Три перші президенти України - Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко - заявили про пряме втручання Росії в політичне життя Криму і закликали СБУ та Генпрокуратуру жорстко реагувати на будь-які сепаратистські заяви політиків.

Голова СБУ Валентин Наливайченко у вівторок зустрівся з делегацією ОБСЄ і заявив, що усі країни-члени Організації з безпеки і співпраці в Європі виступають за мирне врегулювання ситуації в Криму.

Водночас у Головному управлінні СБУ в Криму на запитання кореспондента BBC Україна про те, чи контролює відомство ситуацію в Криму, відповіли, що від коментарів відмовляються. Генпрокуратура відкрила провадження за фактом проявів сепаратизму в Криму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: