Люстрація ГПУ уже розпочалась, - Махніцький

У ГПУ є достатньо доказів провини екс-глави АП Андрія Клюєва, заявив в.о. Генпрокурора Олег Махніцький.

Про це він сказав в інтерв'ю Радіо Свобода.

"По пану Клюєву теж є достатні дані про те, що він приймав участь (у злочинній діяльності -ред.) І не то не другорядну участь, а одну з основних ролей відігравав у цій злочинній організації", - сказав він.

Також він нагадав про відновлення кримінальної справи по розгону студентського Євромайдану 30 листопада, але вже по іншій кваліфікації. "Клюєв також (в ній) проходить, як основний фігурант", - зазначив Махніцький.

Новопризначений голова відомства попросив утриматись від критики його діяльності, зазначивши, що до його призначення на цю посаду розслідування 74 справ про вбивства на Майдані, які проходять у ГПУ, взагалі не велося.

"Виявилося, що по них жодної слідчої дії не проводилося, знаходився лише один протокол у справі. Це протокол огляду місця події. Навіть судово-медичні експертизи трупів не були проведені", - обурився Махніцький.

За його словами, люстрація ГПУ вже розпочалася. Зокрема, були звільнені п’ять заступників генпрокурора та всіх прокурорів всіх областей.

"У системі органів прокуратури є спеціальний підрозділ внутрішньої безпеки, на який якраз покладена функція боротьби з корупцією в органах прокуратури. І я буду цьому підрозділу ставити особливі завдання", - пообіцяв Махніцький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: