Десятикласників Львівщини навчать фінансової грамотності

У 28-ми школах Львівщини для учнів 10-х класів введено курс "Фінансова грамотність" та розроблено спеціальні підручники для цього курсу. Найближчим часом планується залучити до співпраці всі школи Львівщини з метою поширення фінансової грамотності та розуміння громадськістю бюджетного процесу.

Про це повідомив заступник директора з наукової та міжнародної роботи Львівського інституту банківської справи Університету банківської справи Національного банку України, доктор економічних наук Олексій Другов, сьогодні, 28 лютого, під час прес-конференції на тему "Як використовують кошти на Львівщині. Результати громадського моніторингу бюджетів області", інформує кореспондент Дивись. Інфо

Цей проект реалізується Львівським університетом банківської справи спільно з Національним банком та Міністерством освіти та науки України.

Експерт, коротко характеризуючи курс, зазначив, що він налічує 30 уроків та дає базові знання про те, як працювати з банками, брати кредити, страхові компанії, планування сімейного бюджету, про планування загальних бюджетів. Учні уже зі шкільної парти будуть достатньо проінформовані про ті фінансові процеси, які відбуваються в Україні.

Наразі уже стартує третій етап проекту, під час якого до співпраці буде залучене більше число шкіл. Не зважаючи на оптимістичну реалізацію проекту, не обходиться без проблем. Однією з них є недостатня кількість підручників - ініціатори проекту не мають змоги друкувати їх стільки, скільки потрібно для усіх шкіл, тому планується розробка та поширення електронної версії підручника з курсу "Фінансова грамотність".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: