У Львові не демонтуватимуть Монумент Слави

"Львівська міська рада категорично відмовляється від розгляду цього питання. Це меседж для всієї України", - так прокоментував пропозицію демонтувати Монумент Слави секретар Львівської міської ради Василь Павлюк.

Про це стало відомо сьогодні, 28 лютого, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

Однак таке рішення було прийнято не одразу. Спочатку виступив Павлюк з пропозицією перенести розгляд питання демонтажу Монумента до того часу, поки не сформується вертикаль виконавчої влади, і після того провести міський референдум, надавши громаді право на висловлення своєї волі.

Екс-заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів виступив із заявою, в якій йшлося про те,  що референдум - це теж певного роду провокація і зі Львова мають йти новини не про істерію навколо пам'ятника. Найкращим меседжем для всієї України зі Львова, на думку Косіва, будуть докази боротьби з корупцією.

На думку першого заступника міського голови Олега Синютки, заяви про те, що потрібно знести пам'ятник - це "бацила, завезена ззовні, щоб дискредитувати львів'ян", адже зовсім нещодавно стало відомо про те, що група молодих неорганізованих молодиків не хоче бачити у Львові Монумент Слави і погрожує його знести. На переконання Синютки, ці молоді люди не являються мешканцями Львова і їх мета сіяти паніку та істерію серед львів'ян.

Після обговорення цього контраверсійного питання Павлюк все ж відійшов від свого першого меседжу і сказав, що "нам зараз потрібно показати приклад цивілізованості та європейськості", тому депутатський корпус не буде піднімати це питання.

Пріоритетними завданнями на сьогодні для Львова Синютка визначає боротьбу з корупцією, люстрацію, переформування правових органів, а також забезпечення єдності громади і влади, яке яскраво проявилось після Ночі Гніву у Львові.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: