Держдума РФ заявляє, що в Україні неможливі легітимні вибори

Проведення легітимних і демократичних виборів в ситуації, що склалася на Україні неможливо, через дії радикальних сил всі гілки державної влади країни позбавлені можливості приймати легітимні рішення

Про це йдеться в прийнятій в суботу заяві Ради Держдуми, передають "РИА Новости".

"Бойовики, які пройшли спеціальну підготовку, у тому числі в таборах, що знаходяться за межами України, та інші радикальні сили, незаконно захопили владу, нав'язують свою волю східним і південно-східним регіонам країни, де проживає більша частина російськомовного населення, яке не розділяє погляди агресивно налаштованого радикального меншини. Обмежуються права громадян України, зокрема, право отримувати освіту і спілкуватися рідною мовою", - йдеться в заяві.

Рада Держдуми також зазначає, що "на значній частині території країни здійснюється насильство і переслідування інакомислення, заборонена діяльність низки парламентських партій".

"У цих умовах проведення легітимних і демократичних виборів неможливо", - йдеться в заяві.

Рада Держдуми від імені депутатів нижньої палати висловив крайню стурбованість розвитком ситуації на Україні.

"В результаті дій радикальних сил всі гілки державної влади України позбавлені можливості приймати легітимні рішення. У країні вибухнула гостра політична криза , що призвів до людських жертв", - наголошується в документі.

Депутати Держдуми заявили, що обурені діями деструктивних сил, і зажадали "негайного повернення ситуації в правове поле".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: