Комітет Майдану Львівщини вимагає ввести військовий стан

"Російська федерація розпочала акцію неприкритої військової агресії проти Української держави. Без будь-яких, навіть надуманих підстав, російські війська розпочали захоплення Автономної республіки Крим. Громадяни Російської федерації  провели низку мітингів у кількох українських містах, скинули українські державні прапори та встановили російські триколори на українських державних будівлях та на приміщеннях органів місцевого самоврядування. При цьому були жорстоко побиті українські громадяни", - йдеться у зверненні Комітету Майдану Львівщини до в.о. Президента України Олександра Турчинова та прем’єра Арсенія Яценюка.

"Ми, представники громади Львівщини, у зв’язку з присутністю на території України військових формувань Російської федерації поза межами дислокації згідно з чинними міжнародними угодами, захоплення державних будівель у тому числі стратегічного призначення невідомими озброєними особами, випадками порушень громадського порядку та застосування фізичної сили до громадян України з боку невстановлених осіб, серед яких можуть бути і громадяни інших держав звертаємось до органів державної влади України із проханнями:

•         для захисту територіальної цілісності Української держави звернутися до країн Європейського Союзу, НАТО, Китайської народної республіки із закликом негайно вплинути на агресора – Російську федерацію та захистити Українську державу.

•         з метою захисту Української держави та її громадян ввести військовий стан на території України до часу нормалізації внутрішньої ситуації в країні.

•         звернутись до громадян Російської федерації, які тимчасово перебувають на території України, із пропозицією негайно покинути територію держави Україна. Прикордонним військам України тимчасово закрити кордон із Російською федерацією для вільного в’їзду в Україну громадян Росії.

•         звернутись до громадян України, які перебувають на території Російської федерації, і які можуть стати об’єктами невмотивованої агресії, із закликом повернутись в Україну.

•         у зв’язку із посиленням антиукраїнської інформаційної кампанії, призупинити мовлення на території України російських телевізійних та радіоканалів, ввести контроль за українськими медіа з метою недопущення розміщення програм і матеріалів антиукраїнського, антидержавного спрямування, закликів до насилля, зміщення конституційного ладу та порушення територіальної цілісності України.

Просимо усіх громадян України зберігати мудрість і виваженість, не піддаватися на провокації та не вдаватися до насильства. Закликаємо підтримати законні органи державної та місцевої влади, безумовно виконувати усі накази та вказівки Української влади.

Слава Україні!", - йдеться у зверненні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: