Львівська облрада звернулась до жителів Криму (повний текст звернення)

Депутати Львівської обласної ради сьогодні, 2 лютого, під час позачергової сесії  ухвалили звернення до мешканців Криму. З трибуни обласної ради звернення було зачитано українською, російською та татарською мовами.

Подаємо текст звернення повністю:

Звернення

Львівської обласної ради до мешканців Криму

Співгромадяни! Кримчани!

Від імені мешканців Львова та області прийміть запевнення в дружбі та глибокій пошані. Ми – єдиний народ, що хоче жити у взаємній згоді мирі та справедливості. Українці, до якого б етносу вони не належали, будучи мешканцями Криму чи Львівщини -  мають право на свободу пересування, підприємництво і гарантії безпеки з боку держави.

Проте, те що сьогодні відбувається в Криму, це непросто результат багаторічної ворожнечі, яку розпалювали між нами.

Ми маємо надію – Ви розумієте, що вторгнення військ Російської Федерації насправді спричинить розорення і без того небагатого населення півострову, зробить бідняками більшість з Вас, хто живе від літа до літа. Нічим не обґрунтований збройний напад поставить жирну крапку на багатолітніх зусиллях тих, хто відкриває готелі, ресторани екскурсійні бюро – все піде прахом. Ми Ваші львівські побратими не хочемо цього, ми любимо Крим і як і Ви ми не хочемо, щоб він з курортної території перетворився на гарячу точку. Для більшості українців, де б вони не проживали, в Сімферополі чи в Трускавці, Російська Федерація, яка нахабно відбирає Крим у держави, яка сьогодні дійсно є полярною політично, перетвориться в банального окупанта.

Більшість українців Західної України ніколи не виступали прихильниками загострення міжнаціональної ситуації. Крим це частина великої держави Україна, де мають право жити, працювати поруч, виховувати дітей у сім’ях і росіяни, і кримські татари і українці Заходу та Сходу. Наші двері для Вас завжди були і будуть відкриті!

Ми не хочемо попрощатися з Кримом тільки тому, що президенту сусідньої країни це вигідно.

Ми хочемо бути разом. Ми віримо у Вас, Вашу мудрість, Ваш характер і сміливість заявити про себе.

Сьогодні нам як ніколи потрібні згуртованість та єдність. В єдності – наша сила!

Нехай живе і процвітає Крим!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: