У Жовкві відбулася посвята сотні самооборони (фото)

Сьогодні, 2 березня в Жовкві відбулася посвята прапора та сотні Самооборонівців ім. Дмитра Пелипа. (Дмитро Пелип - (псевда: «Ем», «Євшан» народився у 1900 році в с. Равське, Жовківський район, Львівська область. Загинув 7 листопада 1944 в с. Яструбичі, Радехівський район, Львівська область від рук НКВДистів. Військовий діяч УПА, командир куреня «Галайда»).

Спочатку на площу Вічеву вийшли колоною самооборонівців на чолі із сотником Богданом Дмитрів під псевдо "Черемшина". Жовківчани зустріли їх скандуваннями "Слава героям", а жінки зі сльозами на очах. Посвяту відкрили Гімном України.

День похмурий, небо - сіре. Здається, не було жодної душі, котра б сприйняла цей захід спокійно.

Спочатку до присутніх звернувся голова районної ради Тадей Швай, нагадуючи всім про загрозливу ситуацію в Україні з боку Росії та наголосив на зберіганні спокою. Його слова підтвердив голова спілки офіцерів Володимир Фурса, який додав, що при потребі на вимогу військкомату повинні з’явитися для мобілізації усі свідомі чоловіки Жовківщини.

Майданівські події наштовхнули кожного свідомого українця на те, щоб продовжити свою участь в рядах Самооборони. Євген Вегера - учасник подій в Києві, виступаючи перед присутніми зазначив, що той хто підняв меч, від меча і загине. Він також просив усіх жовківчан розпочати зміну своєї свідомості, не давати взяток, допомагати найперше своїм сусідам, і виховувати в собі гідність. Ще один майданівець Андрій Умрихін нагадав усім про ті страшні події в Києві, коли на світанку в четвер самооборонівці із Жовківського району в складі Львівської сотні все ж добралися до Майдану і допомогли тим, кого усю ніч обстрілював беркут.

А сотник "Черемшина" сказав : "Найгірше, що ворог є серед нас - це байдужість. Ми сьогодні прийти до кожного, хто так голосно заявляє про свою палку любов до України, а насправді нічого для цього не робить. Тому свої щити ми складемо лише тоді, коли люди стануть гідними. Як продовження думки стало звернення до присутніх Богдана Юрдиги.

- Спочатку, коли ми піднялися, ніхто не вірив, що Янукович із своєю бандою беркутівців буде повалений, але ж ми його перемогли! Тому сьогодні потрібно вірити сьогоднішній владі і виконувати накази за єдиним планом дій. Ми повинні зрозуміти, ворога потрібно виявляти і перемагати, а не носити в собі.

Засвідчуючи повагу, священики посвятили прапор і Жовківську сотню.

жовква5 жовква4 жовква3 жовква2 жовква1

Джерело: Моя Жовківщина

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: