Донецька обласна рада проголосувала за проведення референдуму про статус Донеччини

Донецька обласна рада ухвалила рішення про проведення референдуму про статус Донецькій області, - повідомляє кореспондент "Острова".

«Враховуючи думку людей, виражене на мітингах, ... обласна рада вирішила підтримати народні ініціативи, висловлені на мітингах про проведення референдуму на території Донецької області», - сказав депутат Донецької обласної ради Олександр Кравцов, - пише Остров.

Ні дата референдуму, ні що виносяться на нього питання в рішенні не обумовлені.

Повністю прийняте рішення звучить так:

1. Підтримати народні ініціативи жителів Донецької області, виражені на мітингах, що проводяться в Донецькій області:

1.1. Про проведення референдуму на території Донецької області;

1.2. Про реалізацію конституційних гарантій на вільне використання російської мови, інших мов національних меншин на території Донецької області відповідно до рішення обласної ради від 16 серпня 2012 № 6/14-346 «Про реалізацію Закону України «Про засади державної мовної політики »в Донецькій області»;

1.3. Про неприпустимість зниження рівня соціальних виплат і гарантій, збільшення тарифів на житлово -комунальні послуги.

2. З метою забезпечення громадського порядку в містах та районах області рекомендувати органам місцевого самоврядування розглянути питання про створення громадських формувань з охорони громадського порядку відповідно до Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону».

3. Звернутися до Верховної Ради України з вимогою вжити заходів по стабілізації ситуації в країні і негайного усунення випадків незаконного володіння та використання зброї.

4. Надаючи особливого значення розвитку і зміцненню взаєморозуміння і співпраці в соціально -економічній сфері, враховуючи історичні, духовні та культурні традиції розвивати стратегічне партнерство з Російською Федерацією, в тому числі в рамках чинного Єврорегіону «Донбас».

5. Звернутися в Українську асоціацію районних та обласних рад з вимогою негайно ініціювати перед Верховною Радою України проведення консультацій з питань розширення повноважень органів місцевого самоврядування з метою захисту прав і законних інтересів територіальних громад.

6. Прийняти звернення депутатів Донецької обласної ради до жителів Донецької області (додається).

7. З метою забезпечення реалізації даного рішення, створити робочу групу з депутатів обласної ради та громадськості, і доручити голові обласної ради затвердити персональний склад робочої групи в термін до 5 березня 2014 року.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника голови обласної ради Кравцова А.А.

Рішення було прийнято депутатами без обговорення через те, що роботі сесії заважав самочинно назвав себе "губернатором" області Павло Губарєв, який вимагав передати йому всю повноту влади в регіоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: