Лучники Львівщини – серед кращих у світі

2 березня у місті Німс (Франція) завершився чемпіонат світу 2014 року зі стрільби з лука в приміщенні серед дорослих та юніорів. Збірна команда України за підсумками цих змагань посіла перше місце в загальнокомандному заліку, повідомила Дивись. Інфо заступник начальника управління молоді і спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба

У складі національної збірної команди України надзвичайно вдало змагалися вихованці львівської школи стрільби з лука.

Зокрема, золоті нагороди та титул чемпіонів світу зі стрільби з лука серед чоловіків, перемігши збірну команду Японії з рахунком 235 : 229, здобула збірна команда України серед чоловіків в складі двох львів’ян Георгія Іваницького (тренери В. Ткачек, Т. Образцова), Маркіяна Івашка (тренер В. Міненко) та харків’янина Віктора Рубана.

В особистому заліку за медалі боровся харків’янин Віктор Рубан, який за вихід до фіналу подолав титулованого американця Еллісона Брейді з рахунком 6 : 4, але на жаль долю золота чемпіонату вирішила остатня серія «29» на «30», в якій перемогу здобув австралієць Раян Таяк. У підсумку Віктор Рубан посів друге місце.

Жіноча національна збірна команда у складі львів’янки Вероніки Марченко (тренери С. Колядінцева, М. Гавелко), Лідії Січенікової (Чернівецька область), Анастасії Павлової (Херсонська область) у фіналі чемпіонату світу також здобули яскраву перемогу над командою Німеччини з рахунком 234 : 220 та стали володарками золотих нагород чемпіонату.

Представниця Херсонщини Анастасія Павлова за вихід до фіналу змагань в особистому заліку в остатній серії з результатом «29» на «30» поступилася лідерці кваліфікації, представниці збірної Мексики Аїді Роман. У матчі за бронзові нагороди Анастасія Павлова здобула впевнену перемогу над представницею Молдови  Александрою Міркою з рахунком 6 : 0.

Потішили своїми здобутками і команди юніорів.

Збірна команда юніорів України в складі львів’янина Михайла-Ярослава Малика (тренер М.Гавелко), Валентина Куцого (Сумська область) Антона Комара (Рівненська облать) здобула срібні нагороди чемпіонату світу, поступившись у фіналі господарям чемпіонату – збірній команді Франції з рахунком 232 : 221.

Варто відзначити, що на попередніх етапах цих змагань збірна команда України встановила новий світовий рекорд у командних змаганнях серед юніорів - 237 очок (попередній також належав українцям – 236 очок (Лас-Вегас, 2012 рік)!

Одне очко в остатній серії «55» на «56» у фіналі зі збірної командою Італії завадило юніоркам збірної команди України у складі Поліни Родіонової (Сумська область), львів’янки Соломії Гнип (тренери С. Колядінцева, М. Гавелко) та Вікторії Олексюк (Чернівецька область) стати чемпіонками світу, відтак збірна України посіла друге місце.

Варто зауважити, що серед тренерського складу молодіжної збірної команди України було двоє тренерів Львівщини: Марія Гавелко та Віктор Михайленко.

Ще одну золоту нагороду до скарбнички збірної України додала юна представниця Львівської області Марія Школьна (тренер К. Школьний), яка в особистому заліку серед юніорок зі стрільби з блочного лука у фіналі не залишила шансів своїй суперниці і з рахунком 7 : 1 здобула впевнену перемогу над представницею США - Емілі Бі.

ЗА ПІДСУМКАМИ ЧЕМПІОНАТУ СВІТУ ЗІ СТРІЛЬБИ З ЛУКА В ПРИМІЩЕННІ ЗБІРНА КОМАНДА УКРАЇНИ В АКТИВІ ЯКОЇ  ТРИ ЗОЛОТІ, ТРИ СРІБНІ ТА ОДНА БРОНЗОВА НАГОРОДИ - СВЯТКУЄ ПЕРЕМОГУ ТА І МІСЦЕ В ЗАГАЛЬНОКОМАНДНОМУ ЗАЛІКУ!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: