Сех стала головою Львівської ОДА всупереч бажанню громади

43 річна Ірина Сех, член ВО «Свобода» стала головою Львівської облдержадміністрації. Відповідний указ видав в.о. президента Олександр Турчинов.

Однак більшість народних депутатів від Львівщини, громадські діячі, а також Комітет Майдану звернувся до в.о. президента Олександра Турчинова і  прем’єр-міністра Арсенія Яценюка з пропозицією призначити головою ОДА львівського бізнесмена Ярослава Рущишина.

«Вважаємо його кандидатуру найбільш адекватною і прийнятною із усіх тих кандидатур, які сьогодні обговорюють у політикумі. Влада на прикладі Львівщини повинна на ділі підтвердити, що дослуховується до бажання людей бачити нові обличчя на важливих державних посадах, а Львівщина повною мірою заслужила собі право на забезпечення цього бажання»,  –мовиться у зверненні.

Але посадовці проігнорували думку громади і призначили на посаду людину за партійною квотою. Така позиція викликала неоднозначну думку серед мешканців Львівщини.

Чи здасть Ірина Сех свій депутатський мандат наразі невідомо. Але вона неодноразово критикувала своїх попередників, зокрема Василя Горбаля, за те, що він порушував законодавство і очоливши львівську ОДА не здав депутатський мандат.

Ірина Сех за фахом вчителька початкових класів, родом з Бродівського району Львівської області. Політичну кар’єру розпочала у 1998 році, вступивши у партію «Свобода», працювала помічником народного депутата Олега Тягнибока.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: