Російська опозиція готує масштабний протест проти війни

Представники російської опозиції подали заявку до мерії Москви про проведення антивоєнного маршу 15 березня

Як повідомив член комітету протестних дій Петро Царьков, організатори акції планують ходу Тверською вулицею і мітинг на площі Революції. Заявлена кількість учасників акції – 50 тисяч.

Сьогодні ввечері в Москві заплановані антивоєнні збори. Їх учасники зберуться біля будівлі Міністерства оборони під гаслами: «Проти агресії путінської Росії в Україну», «Проти окупації Криму», «Проти втягування країни у братовбивчу війну», іноформує Радіо Свобода з посиланням на ІТАР-ТАСС.

Водночас у п’яти містах Росії відбудуться акції на підтримку російської політики. Народні мітинги і хода узгоджені, зокрема, в Ростові-на-Дону та Іркутську.

У неділю в Москві вже відбувся мітинг проти війни в Україні. Тоді поліцейські затримали майже 150 людей. Напередодні за рішенням московського суду двоє активістів отримали по п’ять діб адміністративного арешту.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International назвала арешти і тиск на активістів в Росії грубим порушенням права громадян на вільне висловлювання думок і посяганням на право мирних зібрань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: