Громадський сектор Євромайдану звертається із проханням про увіковічнення пам’яті Героїв Небесної сотні

Громадський сектор Євромайдану звертається до громад та до міських, селищних і сільських рад з проханням увіковічнити пам’ять загиблих Героїв Небесної сотні (Героїв Майдану).

Сьогодні громадськість ініціює увіковічнення пам’яті загиблих Героїв Майдану в усіх населених пунктах України. Може, дехто висловить думку, що це не першочергова потреба, але ми вважаємо важливим усвідомити: це не просто символізм та шана полеглим — це наш обов’язок перед людьми, які поклали за нас життя. Також це стане нагадуванням прийдешнім поколінням про жертви заради свободи і демократії, стане засторогою, аби криваві злочини диктатури ніколи не повторились у майбутньому.

Тому Громадський сектор Євромайдану звертається до міських, селищних і сільських рад з проханням про увіковічення пам’яті героїв на центральних площах населених пунктів. Просимо підтримати такі пропозиції:

1. Встановити на центральній площі (вулиці) міста/селища/села пам’ятник Героям Небесної сотні (Героям Майдану).

2. Перейменувати центральну площу або вулицю міста (селища / села) на площу (вулицю) Героїв Небесної сотні або Героїв Майдану.

3. Встановити на будівлях шкіл, де навчались загиблі, меморіальні дошки на честь героїв.

Вважаємо, що пам’ятник Небесній сотні має бути світлим, таким, що скеровує нас у майбуття, бо полеглі герої боролися не за минуле, не за помсту, а за наше щасливе спільне майбутнє.

Увіковічнення пам’яті героїв, загиблих на Майдані, — це не ініціатива влади чи однієї людини. В ухваленні рішень щодо назви площі і щодо того, який вигляд повинен мати пам’ятник, має брати участь уся громада. Також у силах громад мобілізуватися і долучитися до збору коштів на пам’ятники Героям Небесної сотні.

Звісно, перед оновленою Україною постає чимало важливих завдань. Але сьогодні також важливо, щоб назви вулиць і площ, як вияв пам’яті та вдячності, не були другорядним питанням. Першим містом, до якого ми звернулися з цією пропозицією, стала Вінниця.

Звернення підтримали:

керівник благодійного фонду «Героїка»                  Павло Подобєд

керівник Штабу Самооборони Майдану                  Андрій Парубій

Активіст Громадського Сектору Євромайдан                                                       Володимир В’ятрович

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: