Львівщина вшанувала пам’ять Головнокомандувача УПА Романа Шухевича

Депутати Львівської обласної ради Ярослав Качмарик, Оксана Юринець, Андрій Корнат, Йосип Ситник, Роман Ковальчук разом із головою Львівської обласної державної адміністрації Іриною Сех, сином Романа Шухевича – Героєм України Юрієм Шухевичем, представниками ветеранських, козацьких та молодіжних організацій взяли участь у заходах із вшанування генерал-хорунжого, Головного Командира УПА Романа Шухевича, які відбулися 5 березня – у 64-ті роковини від дня його загибелі. Про це кореспондента Дивись.Інфо повідомили в прес-центрі Львівської обласної ради.

Під час вшанувань відбулося покладання квітів від обласної та міської влади, представників громадськості до пам’ятника Романові Шухевичу, що у селищі Білогорща. Саме в цьому місці у 1950 році загинув Головнокомандувач УПА.

Потім біля пам’ятника Головнокомандувачу УПА відбулася панахида, опісля якої - поминальне віче.

Виступаючи перед численною громадою, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик зазначив: „Нині ми звертаємоcя до світлої і великої пам’яті Головнокомандувача УПА Романа Шухевича зі словами молитви, зі словами вдячності, зі словами впевненості в майбутньому. Ми висловлюємо слова вдячності таким людям, як Генерал Чупринка, за ту ідею, яку вони несли у своєму серці і передали майбутнім героям. Ми повинні пам’ятати українських героїв, адже Герої – не вмирають”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: