Студенти Бродівського педколеджу підготовили виставку творів до ювілею Тараса Шевченка (фото)

5 березня у виставковій залі Бродівського істирико-краєзнавчого музею відбулося відкриття виставки творів студентів Бродівського педагогічного коледжу ім. Маркіяна Шашкевича, присвячених ювілею Великого Кобзаря. У виставці експонуються студентські роботи, виконані у техніці художньої різьби, випалювання та вишиття за ескізами картин Тараса Шевченка.

«Студенти школи різьбярства педколеджу у своїх роботах відобразили творчість Шевченка як великого художника», – зазначив директор Бродівського історико-краєзнавчого музею Василь Стрільчук під час відкриття виставки.

Викладач декоративно-прикладного мистецтва Бродівського педагогічного коледжу Ігор Ошурко у коментарях до події зазначив: «Метою виставки було, насамперед, пройтися невеличким екскурсом по творчості Шевченка як художника. Адже Великий Тарас був не звичайним художником, не просто людиною, яка вміє малювати – Шевченко за волею долі був академіком Санкт-петербурзької академії мистецтв. Це заслужене звання для Тараса Шевченка – людини надзвичайно великої сили волі».

Також Ігор Ошурко наголосив, що за кожною експонованою на виставці роботою – величезна натхненна праця студентів-митців Бродівського педколеджу, навіяна творчістю Великого Тараса.

У відкритті експозиції взяли участь представники місцевої влади, студенти-педагоги та школярі міста Броди, вчителі, професійні художники та митці-аматори.

На виставці представлено понад 50 мистецьких робіт студентського вернісажу, який готовився впродовж майже двох років.

Михайло Шишка, журналіст

Виставка2 Виставка3 Виставка4 Виставка5 Виставка6 Виставка7 Виставка8

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: