Виставка дитячої творчості «Діти України - за єдину Україну» на ТРК «Львів» (фото)

У п’ятницю, 7 березня 2014 р., о 13.00 год. у приміщенні ТРК «Львів» відкривається перша виставка дитячої творчості «Діти України – за єдину Україну», присвячена Героям Небесної Сотні.

Виставка дитячих робіт проводиться в рамках Міжнародного форуму дитячої творчості «Золотий мольберт – 2014», інформаційним партнером якого є ТРК «Львів». У відкритті виставки братиме участь відомий український бард, виконавець авторських пісень Олесь Дяк. Організатори мають на меті виховати пошану у дітей до України та почуття гордості за унікальні скарби національної культури, які подарував геніальний художник та поет Тарас Шевченко, а також скріпити та розвинути доброзичливі дружні зв’язки між дітьми з різних регіонів України. «Єднання дітей усієї України є нашим спільним обов’язком в якості відповідальності перед майбутніми поколіннями, - зазначають організатори.

 

Міжнародний форум дитячої творчості «Золотий мольберт 2014» популяризує досвід найкращих педагогів, сприяє творчому розвитку талановитих дітей і молоді України та світу. Організатори стверджуюють, що особливу увагу надають відбору талановитих дітей-сиріт, і таких, що мають особливі потреби. Їх запрошують до участі у конкурсі «Мальовнича Україна  очима дітей Золотого мольберта»: у школах інтернатах та дитячих будинках учителі образотворчого мистецтва та керівники студій художньо-естетичних дисциплін проводять інтегровані арткласи. Протягом року твори учасників будуть виставлятись у дитячих обласних бібліотеках, музеях та галереях Львова, Києва, в країнах-учасниць. На базі Всеукраїнського передплатного часопису «Артклас» буде видано посібник «Воля Кобзаря – дороговказ Україні», у якому опублікують найкращі роботи присвяченні Героям Небесної Сотні.

золотий-мольберт2золотий-мольберт1

Також у рамках фестивалю проводиться конкурс «Золотий мольберт», який відбудеться 31 травня 2014 року у Національному музеї у Львові. 25 учасників фіналу нагороджуються золотими медалями, а переможець отримує особливу нагороду – золотий мольберт з благородного металу та діаманту.

На попередніх пленерах «Золотий мольберт» зібрав сотні дітей, молоді та педагогів як з України (Керч, Алушта, Луганщина, Харків, Донецьк, Одеса, Київ, Івано-Франківськ та ін.), так із-за кордону (Польща, Білорусь, Росія, Франція та ін.).

Організатори: Львівська обласна рада, Львівська обласна адміністрація, Львівська міська рада, Міжнародний Форум мистецької творчості «Золотий мольберт», БФ «Львівська дитяча галерея», Львівська національна академія мистецтв, Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького, Львівський національна алерея мистецтв ім. Бориса Возницького, Палац Мистецтв, Музей книги та друкарства України (Києво-Печерської Лаври). Інформаційний партнер ТРК «Львів».

Прес-служба ТРК «Львів»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: