Ющенко не йтиме у Президенти, а підтримає Кличка

Третій президент України Віктор Ющенко не висуватиме своєї кандидатури на дострокових президентських виборах 25 травня. Про це колишній президент України заявив у прямому ефірі французької радіостанції Europe 1.

"Я швидше думаю, що ми повинні підтримувати нове покоління, нових українських політиків", - сказав він.

За його словами, Віталій Кличко має "дуже хороший шанс на президентських виборах в Україні, якщо говорити про політика, який зумів би консолідувати українську націю". Ющенко заявив, що підтримуватиме Кличка.

Екс-президент вважає, що Франція та її президент Франсуа Олланд можуть очолити процес європейської інтеграції України.

"Одним із нагальних та історичних питань для України та українців, яке вирішується європейською політичною елітою, є їхнє європейське майбутнє. Політична необхідність та сьогоднішня ситуація вимагають інтеграції України в ЄС. Я би хотів, щоб президент Франції став на чолі цього процесу, і це було би однією з частин його політичної програми. Оскільки це в інтересах як Європи, так і України", - сказав Ющенко.

Довідка

25 лютого в Україні стартувала виборча кампанія дострокових президентських виборів, які відбудуться 25 травня.

Згідно з Календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення цих виборів, з вівторка розпочинається висування кандидатів у президенти, яке триватиме до 30 березня. Кандидатів може бути висунуто партіями або шляхом самовисування. Для реєстрації кандидата необхідно внести грошову заставу у сумі 2,5 млн грн.

Останній термін подання документів до ЦВК для реєстрації кандидатів у президенти - 4 квітня.

ЦВК має до 15 березня створити 225 окружних виборчих комісії на підставі подань кандидатів у президенти. До складу кожної комісії може бути включено не менше 12 членів - по два від кожного кандидата, верхня планка законом не встановлена.

Окружні комісії у свою чергу повинні до 4 квітня створити дільничні виборчі дільниці, і до 21 квітня - дільничні виборчі комісії. До складу дільниць також може входити не менш 12 членів - по два від кожного кандидата, і верхня планка також не встановлена.

Нинішній склад Центральної виборчої комісії було сформовано у 2007 році за квотним принципом, і на даний момент 10 з 15-ти членів комісії представляють інтереси колишньої провладної більшості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: