Колодій готовий забезпечити повноцінне перебування кримчан на Львівщині

Як відзначив голова Львівської обласної ради Петро Колодій, на сьогодні важливо створити необхідні умови для повноцінного перебування сімей кримчан на Львівщині, зокрема, й подбати про забезпечення навчанням у дошкільних та загальноосвітніх закладах дітей, які разом з батьками приїхали на тимчасове проживання у Львівську область, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОР.

         «Лише сьогодні, 6 березня, у Львові та Львівській області було вирішено питання щодо організації навчання дев’ятьох дітей з Криму у загальноосвітніх школах. Шестеро дітей тепер навчатимуться у загальноосвітній школі міста Великий Любінь Городоцького району, двоє дітей – у львівських російськомовних школах, ще одна дитина – в місті Східниця Дрогобицького району, – зазначив Петро Колодій. – Зараз через Департамент соціального захисту населення ведеться облік всіх жителів Криму, які прибули в нашу область, визначають їхні потреби, зокрема, й щодо забезпечення дітей навчальним процесом. Окрім того, багато діток будуть влаштовані в позашкільні заклади виховання – гуртки, музичні школи, спортивні секції».

Також Петро Колодій зауважив, що важливим моментом перебування кримчан на Львівщині, а особливо тих, які приїжджають сюди з дітьми, є забезпечення в разі потреби належною медичною допомогою. «До нас нині приїхала сім’я з Криму – бабуся, мама та її четверо дітей. Одна дівчинка з вадами слуху, а тому для неї необхідна кваліфікована допомога. Розуміючи це, ми звертатимемося до медичних працівників із пропозиціями щодо надання такої допомоги», – відзначив він.

Окремо голова Львівської обласної ради звернувся до підприємців, які готові долучитися до спільної справи та допомогти кримчанам. «Нині багато людей зголосилося на тимчасове проживання у приватних оселях львів’ян та жителів області. Саме тому важливо подбати про харчування для цих людей, – зауважив очільник облради. – Варто також відзначити, що є певна кількість людей, які приїжджають до Львова з наміром залишитися тут назавжди. До прикладу, вчора сюди приїхали мама із сином – жінка, яка в Криму працювала викладачем англійської мови, а також її син – дитячий лікар-реабілітолог. Кримчани вже з першого дня вподобали місто Львів і відчули справжню гостинність галичан та висловили своє бажання тут жити».

Не менше важливим фактором забезпечення повноцінного перебування кримчан у Львові та області є організація їхнього дозвілля. «До мене звертаюся депутати обласної ради, які готові долучитися до організації екскурсій містом Львовом та іншими населеними пунктами області, відвідинами, театрів, в тому числі для дітей, музеїв та  храмів. Також до Львівської обласної ради звернувся відомий львів’янин Петро Радковець, який запевнив, що буде проводити спеціальні екскурсії для жителів Криму», – відзначив Петро Колодій.

«Закликаю наших гостей з Криму, які хочуть влаштувати дітей у дошкільні чи загальноосвітні навчальні заклади, а також тих, які мають бажання цікаво провести дозвілля на Львівщині, зголошуватися за номерами телефонів гарячої лінії Львівської обласної ради – 0-800-501-727, а також Львівського обласного контактного центру – (032) 235-73-73. Сьогодні ви повинні відчути, що жителі Львівщини разом з вами», – наголосив голова обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: