Львів вдруге прийматиме Всеукраїнський форум самоврядування

Форум відбудеться 27-28 березня у готелі «Дністер» та стане платформою для діалогу та формування спільного бачення реформи місцевого самоврядування в Україні. Організацією форуму опікується Інститут міста спільно з Львівською міською радою, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

Організатори зберуть учасників та доповідачів з усієї України – мерів українських міст, міністрів, провідних експертів у сфері місцевого самоврядування та представників мас-медіа. Також у заході візьмуть участь представники Програми Ради Європи в Україні, проекту «Місцевий економічний розвиток міст України», представники посольств та міжнародних організацій.

«Останні роки, попри заяви від уряду та керівництва країни про необхідність децентралізації та збільшення повноважень органів місцевого самоврядування, відбувався протилежний процес, який надзвичайно негативно позначився на спроможності міст забезпечувати якість і комфорт життя мешканців. Це також стосується і роботи багатьох служб. Всі багато чули про проблеми, які виникали із казначейством, дозволами на будівництво та багато іншого. Завдяки зміні влади ми маємо реальний шанс кардинально змінити ситуацію і передати повноваження місцевому самоврядуванню, адже воно є однією з основ побудови демократії в європейських країнах. Органи місцевого самоврядування повинні стати координаційними центрами стабілізації подій в Україні та локомотивами розвитку держави», – зазначив Олександр Кобзарев, директор Інституту міста.

Форум має намір звернути увагу громадськості до ролі органів місцевого самоврядування у підтримці розвитку громадянського суспільства, а також ініціювати конкретні зміни, спрямовані на надання більших повноважень місцевим громадам та виокремлення механізмів успішного місцевого розвитку.

Попередню згоду на участь в форумі вже дав посол ЄС в Україні Ян Томбінські, деякі посли європейських держав та міністри з новоствореного уряду України.

Протягом двох днів в рамках заходу відбудуться панельні дискусії, присвячені таким питанням  (в процесі підготовки до форуму програма може бути змінена):

  • Реформа місцевого самоврядування;
  • Місце громадянського суспільства в місцевому самоврядуванні;
  • Фінансові можливості органів самоврядування;
  • Місцевий економічний розвиток;
  • Проблеми втілення містобудівної політики органами місцевого самоврядування.

Другий день форуму стане майданчиком для обговорення механізмів співпраці українських міст в межах областей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: