Львівщина прийняла 150 громадян з південно-східних областей України та АР Крим

На гарячу лінію, відкриту для мешканців південно-східних областей України та Автономної Республіки Крим, станом на 9 ранку 6 березня  звернулися 73 сім’ї, які  виявили бажання тимчасово проживати у Львівській області. Це 294 особи, з них 172 дорослих та 122 дітей. Про це повідомила заступник директора департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Оксана Яковець, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОДА.

Вона  розповіла, що кількість галичан, готових прийняти гостей із південно-східних областей та АР  Крим складає 117 осіб: «Крім того, бажання прийняти людей виявили всі керівники санаторно-курортних закладів області. Зокрема, це керівник оздоровчого табору «Ровесник» ДП «Львіввугілля» (Сокальський район), а також приватні підприємці, які мають готельно-відпочинкові комплекси у Старосамбірському, Сколівському, Золочівському та Перемишлянському районах. До поселення громадян також підключилася і громадська організація «Громадський сектор», – сказала О.Яковець.

Вона додала, що зараз в області перебувають 150 осіб, половина з них діти. Серед приїжджих семеро багатодітних родин, кілька з них поселені в міжрегіональному центрі реабілітації, що знаходиться у смт Великий Любінь Городоцького району. Гості області повністю забезпечені всіма необхідними побутовими умовами, а з харчуванням допомагає громада Городоцького району.

Оксана Яковець відзначила, що вирішуються і питання щодо влаштування дітей у школи та дитячі садки. Також, за її словами, всі місцеві заклади охорони здоров’я готові надавати необхідну медичну допомогу, а тим сім’ям, які перебувають у санаторно-курортних закладах, надають безкоштовно медичні послуги.

Вона висловила всім галичанам велику подяку за їхню шляхетність, адже станом на зараз пропозицій для приїжджих є більше, аніж людей, які готові сюди їхати.

Нагадаємо, питання біженців з південно-східних областей України перебуває на особистому контролі голови Львівської ОДА Ірини Сех. На першій нараді з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації вона доручила директорові департаменту соціального захисту населення детально вивчити потреби приїжджих.

«Який соціальний статус тих людей, які приїхали з Криму? Можливо  їм треба одяг, можливо іншу допомогу. Давайте будемо говорити про проблеми тих людей. Вивчіть потреби  кожної сім’ї. Вони не повинні тут відчувати себе самотніми, мають знати, що про них дбають», – додала Ірина Сех.

Довідково

Телефон гарячої лінії, яка працює у цілодобовому режимі: 0-800-501-727.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: