Військовослужбовці внутрішніх військ відновлюють майно після пожежі (фото, відео)

Військовослужбовці внутрішніх військ на вулиці Стрийській потрохи і впевнено відновлюють знищене від пожежі майно. Кажуть, уже реабілітувались і несуть службу майже у звичному режимі.

Сьогодні, 6 березня, керівництво військової частини 4114 запросило журналістів, щоб розповісти про відновлення майна від пожежі і показати: хлопці і надалі виконують присягу на вірність українському народу і несуть службу із охорони громадського порядку.

Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо.

Як розповів журналістам керівник військової частини 4114 внутрішніх військ на вулиці Стрийській полковник Валерій Смолов, загалом збитки від пожежі становлять близько 100 мільйонів гривень, однак військові переконані: якщо буде фінансова допомога від держави – усе можна відновити уже до літа.

а_казарми4 а_казарми7

Зараз військовослужбовці спільними зусиллям із небайдужими львів’янами потроху приводять до ладу усе, що можна відновити без коштів людськими руками. Також, розповідає полковник, хлопці несуть службу із охорони громадського порядку разом із самообороною, а уже з наступної середи вийдуть на планове несення служби із охорони громадського порядку.

До літа можна усе відновити

«Уже відновлено теплопостачання, світло, у казармах можна проживати, тож усі військові живуть на території частини. У нас була одна резервна казарма, куди ми перевели хлопців для проживання. Це 300 чоловік військовослужбовців строкової служби», - розповідає керівник частини.

а_казарми4

Він каже, що наразі міліцією порушено кримінальне провадження, а попередня сума завданих збитків становить близько ста мільйонів гривень.

«Своїми силами ми можемо відновити КПП, медичний пункт, їдальню, провести косметичний ремонт. Найбільше постраждали службові приміщення штабу військової частини, штабу управління Західного оперативного командування, а також левова частка документації», - каже Валерій Смолов.

Зброя втрачена

Водночас керівник військової частини наголошує, що уся зброя, згідно із обліком, є у наявності у військовій частині.

«70% зброї уже знайдено, але вона непридатна для використання, вона поплавлена, покручена тощо», - каже начальник частини.

За його словами, загалом у частині є до 3 тисяч одиниць стрілецької зброї.

У травні буде призов

Також, як розповів Валерій Смолов, 1 квітня очікується планове вивільнення військовослужбовців строкової служби й у травні частина 4114 внутрішніх військ очікує на плановий прихід призовників.

«За два призови очікуємо від 100 до 120 чоловік молодого поповнення», - розповідає Валерій Смолов.

а_казарми2 а_казарми3

За його словами, зараз же військовослужбовці несуть посилений варіант несення служби, а на вулицях міста забезпечують громадський порядок із спеціальними засобами, але без зброї.

Також керівництво військової частини дякує підприємцям та небайдужим львів’янам за інвентар для військовиків. Тут розповідають, що люди принесли багато шкарпеток, обігрівачів, комп’ютерної техніки, засобів гігієни тощо.

«Це усе з власної ініціативи. 5 тисяч гривень нам перерахувала самооборона для проведення операції одному із військовослужбовців. Також очікуємо допомоги і від керівництва міста», - розповідає Валерій Смолов.

Олег ДОВГАНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: