Колодій взяв участь у відкритті виставки дитячих малюнків «Діти України – за єдину Україну» (фото)

Ця виставка стала першою в рамках щорічного Міжнародного форуму дитячої творчості «Золотий мольберт». Назва виставки, яку експонуватимуть  у Львівській обласній телерадіокомпанії «Львів», носить назву «Діти України – за єдину Україну». Її діти присвятили Героям Небесної сотні, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОР.

Ознайомившись з роботами юних талантів, Петро Колодій звернувся до авторів картин: «Цього року вся Україна відзначає 200-літній ювілей з дня народження Т. Шевченка. І цього року маємо серйозні зміни в державній системі та свідомості кожного українця. Маємо Революцію Гідності. І далеко не останню роль в цій революції відіграв сам Шевченко. Крізь покоління Шевченкові слова будили в людських душах героїчний дух боротьби, одвічне прагнення свободи і справедливості.

Ми добре пам’ятаємо, як натхненно читав Шевченкові вірші Сергій Нігоян. Будучи вірменином, з Тарасовим «Борітеся – поборете» на устах, він захищав Українську державу. На жаль, Сергій став першою жертвою, яку заплатили українці в боротьбі за свою честь і гідність. Слідом за Сергієм у вічність відійшла ціла Небесна сотня».

Голова обласної ради також зауважив, що попри те, що дитинство – це золота пора, а саме – час ігор, безтурботності та радості, однак сьогодні, коли майбутнє Української держави під загрозою, навіть діти стають на захист рідної держави. Вони щиро малюють те, що бачать нині в суспільстві.

«З одного боку, прикро, що наші діти переймаються політичними проблемами та проблемами війни. Та з іншого боку, це свідчить про високу свідомість української нації. Українська молодь та діти масово виходили на свої місцеві Євромайдани на підтримку євроінтеграції. Тепер вони відправляють Путіну іграшкових солдатиків, щоби той вдосталь награвся у війну, вивів російські війська з Криму і не посягав на територіальну цілісність України. Зараз ми бачимо дитячі малюнки, в яких діти висловлюють бажання, аби Україна була єдиною.

Я вдячним українським дітям за те, що вони не відкрито говорять про свою любов до України. Я вдячний їм за те, що вони усьому світу розповідають про те, що Україна різноманітна, але єдина!», – наголосив Петро Колодій.

Зі свого боку організатор та засновник Міжнародного форуму дитячої творчості «Золотий мольберт» Ольга Михайлюк подякувала голові Львівської обласної ради за участь у відкритті цієї виставки, а також – за постійну підтримку їхнього міжнародного форуму «Золотий мольберт».

«Щиро вдячні Вам за підтримку наших заходів. Особливо важливою ця підтримка є для авторів малюнків – дітей», – відзначила Ольга Михайлюк.

Також засновник Міжнародного форуму дитячої творчості «Золотий мольберт» повідомила, що сьогодні тут виставлено на огляд лише невеличку частину дитячих робіт. «Нам вдалося виставити на огляд у приміщенні ЛОДТРК «Львів» лише 124 роботи. Але дитячі малюнки і надалі продовжують надходити до нас. Їх нам надсилатимуть аж до 20 квітня. Зокрема, до мене вже телефонували з кримських міст – Керчі та Алушти, а також зі східних областей – Луганщини, Донеччини, Харківщини, зазначаючи, що і їхні дітки долучаються до участі в цьому форумі. Тобто цим заходом ми справді всім демонструємо, що «Діти України – за єдину Україну»», – сказала вона.

малюнки2 малюнки3 малюнки4

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: